Deskundigen leggen uit: dit is de weersverwachting van zomer 2020

Kun jij ook niet wachten tot de zomer begint?

Met storm Ciara achter de rug en storm Dennis in aankomst, lijkt de zomer nog enorm ver weg. Toch beginnen we langzamerhand naar elkaars plannen voor de zomer te vragen en worden de eerste vakanties al geboekt. Kies je voor een vakantie in een zonnig oord of ga je voor een tripje in eigen land? Meteorologen leggen je uit wat de weersverwachting van zomer 2020 wordt. Zo wordt het kiezen iets makkelijker. 

Voorzichtige voorspellingen

Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline geeft aan dat het voorspellen van de zomertemperaturen ‘koffiedik kijken is’. Toch is het volgens hem mogelijk om voorzichtige voorspellingen te doen. Volgens de meteoroloog is er echter op basis van de voorspelling van het warme en droge weer komende lente geen garantie voor een snikhete zomer.

Heet en droog weer

Zo kan de meteoroloog aangeven dat het hete en droge weer voornamelijk in juni zal plaatsvinden. “In juli en augustus is er kans op koeler weer en nemen buien toe”, legt Damen uit. De hoeveelheid regen in de zomer hangt volgens de meteoroloog af van de windrichting – wat op dit moment nog niet duidelijk te analyseren is.

De hoeveelheid regenbuien

Hebben we te maken met een warme Noordzee? Dan resulteert dat tot veel buien. Op dit moment lijkt het voornamelijk een natte zomer te worden. Maar zijn er juist veel hogedrukgebieden? Dan gebeurt het tegenovergestelde. Kortom, we moeten vooral nog even geduld hebben.

Lees ook: 10 manieren om je energiek te voelen na een slechte nachtrust

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash