Wesley Sneijder beschuldigd van leugens in biografie

De oud-voetballer krijgt commentaar van Louis van Gaal

Onlangs bracht Wesley Sneijder een hoop geheimen naar buiten. De oud-voetballer bracht zijn biografie uit en liet geen enkel moment van zijn leven onbeschreven. Naast een hoop details over zijn relatie met Yolanthe, schreef Wesley een hoop verhalen over zijn voetbalcarrière op papier. Echter, deze verhalen blijken volgens zijn voormalig trainer Louis van Gaal niet allemaal te kloppen.  

Louis van Gaal

In het boek van Wesley Sneijder worden flink wat anekdotes uit zijn voetbalcarrière beschreven. Zo ook een verhaal over Louis van Gaal en Jordy Clasie. In een speech op de verjaardag van Jordy Clasie tijdens het WK 2014 zou van Gaal hebben gezegd: “Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte, Jordy!”

Onjuiste anekdote

In het radioprogramma De Perstribune uit de voormalig trainer van Wesley Sneijder zich over deze anekdote. “Zo is het niet gegaan”, laat Louis van Gaal weten. “Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet”, aldus Van Gaal. Volgens de oud-trainer is grootste gedeelte van de anekdote een leugen. “Ik heb niet gezegd dat hij niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal.”

Boekje open over relatie met Yolanthe

Niet alleen over zijn voetbalperiode laat Wesley zich uit. In zijn biografie Sneijder komt ook het verhaal over zijn toenmalige relatie met Yolanthe aan bod. Tot grote verbazing van veel fans laat Sneijder weten dat hij hoopt dat het ooit weer goed komt tussen de twee. “We zijn nog niet gescheiden, we zijn nog steeds getrouwd. Dus we zullen het zien”, liet de oud-voetballer onlangs aan Shownieuws weten. Tot op heden heeft Yolanthe nog niet openlijk gereageerd op de biografie van haar ex.

Lees ook: Yolanthe blijft stil na verschijning biografie Wesley Sneijder

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR Agency, door Daniel Kroll