Kan het of kan het niet? Wibra verkoopt lingerie met kant voor jonge meiden

lingerie

Wat vind jij?

Loop een lingeriezaak in en je ziet tal van kanten lingeriesetjes. Dames hullen zich weleens in kanten lingerie, maar is dit ook iets wat jonge meiden kunnen dragen? Bij steeds meer winkels ligt lingerie in de schappen voor jonge meiden. 

Kinderlingerie

Steeds meer winkels verkopen ondergoed voor meiden die nog geen borsten hebben. Zo viel het RTL Nieuws op dat Wibra deze week lingerie voor jonge meiden in de aanbiedingsbakken heeft liggen. “Het ondergoed was rood, kant en doorschijnend. Ik stond er echt van te kijken”, vertelt Ilse van der Pol aan RTL Nieuws, een moeder die een dochter heeft van acht jaar. “Wat nou als een kind zich moet omkleden met een leraar erbij of met klasgenootjes?” Wibra reageert hierop tegen RTL Nieuws dat de keten kinderondergoed en geen lingerie verkoopt. “Wij zijn een ondergoedleverancier voor alle leeftijden. Vanuit de markt is er vraag naar verschillende soorten en uitvoeringen van ons ondergoed. Wibra sluit met een brede lijn in uitvoeringen aan op deze vraag. Onze klanten bepalen uiteindelijk zelf welke soort ondergoed de voorkeur heeft en past bij het kind.”

Objectivering van kinderen

Het is niet de eerste keer dat er discussie ontstaat over kinderlingerie. HEMA kwam in 2016 in opspraak, omdat de keten kinderlingerie verkoopt. Justin Pardoen van Ouders Online merkt op dat deze trend twee kanten op kan gaan. “Er zijn ouders die het verschrikkelijk vinden dat kinderen te snel groot gemaakt worden. Ze vinden het voor jonge kinderen te vroeg om lingerie te dragen”, licht hij aan RTL Nieuws toe. Weer een andere groep vindt de ophef rondom lingerie voor jonge meiden onzin. “Die vinden dat kinderen de hele dag op televisie en internet genoeg dingen zien. Zij willen dit probleem niet groter maken dan het is.”

Wat vind jij van de verkoop van kinderlingerie? Moet het kunnen of kan dit niet door de beugel?

Lees ook: Deze dingen moet je echt nooit in de wasdroger stoppen. Wist jij dit al?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons, Donald Trung