Om déze reden kom je in de winter sneller aan dan in andere seizoenen

En het is niet omdat we minder bewegen…

De winter kent een aantal nadelen. Zo zijn de dagen korter, is het buiten erg koud en moeten we dagelijks het ijs van de ruiten krabben. Dat is helaas nog niet alles. Want in de winter komen we sneller een kilootje aan dan in andere seizoenen.

Nog een reden waarom we niet kunnen wachten op de zomer…

Afvallen
Als het koud is, moet je lichaam harder werken om warm te blijven. Dit betekent weer dat je meer calorieën verbrandt. Je zou denken dat je in de winter wellicht een beetje afvalt maar niets is minder waar. Je komt juist sneller aan in de winter. In dit seizoen genieten we helaas een stuk minder van zonlicht dan in andere seizoenen en dat is nou precies waar de schoen wringt.

Minder zon
Uit een studie van de Universiteit van Alberta blijkt dat het aankomen van een kilootje of twee in de winter te wijten is aan het tekort aan zonlicht. Hoe zit de vork dan in de steel? Als de vetcellen onder de huid aan zonlicht worden blootgesteld, krimpen ze. Dit betekent dat ze minder vet opslaan. In de winter kom je waarschijnlijk een stuk minder vaak buiten, waardoor je vetopname hoger wordt. Hierdoor wordt de kans groter dat je een paar kilo aankomt.

Goed, wij gaan zo maar meteen even naar buiten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flaironline | Beeld: Pexels