VUmc-directeur Wouter Bos reageert op ophef over kerstpakket

Wouter Bos

Sommige afdelingen hebben wel een bonus ontvangen

Gisteren was er flinke ophef over het kerstpakket van het VUmc. Medewerkers kregen daar enkel een doosje chocolade, terwijl medewerkers van het AMC -waarmee het VUmc gaat fuseren- een goedgevuld pakket kregen. De directeur van het VUmc werd bestookt met flink wat mailtjes van medewerkers die dit oneerlijk vonden en zich niet gewaardeerd voelden. 

Directeur Wouter Bos reageert met een brief op alle ophef.

Bezuinigingen
In de brief probeert hij de kritische geluiden te beantwoorden. Hij vertelt dat de kerstpakketten bij het VUmc zo klein zijn door bezuinigingen en dat ze nog geprobeerd hebben om budget te krijgen voor kerstpakketten, maar dat dat niet gelukt was. Ze wilden wel iedereen graag wat geven, maar dat is dus kleiner uitgevallen. Het AMC zou volgens hem al klaar zijn met bezuinigen en daarom zou hun kerstpakket groter uitvallen. Hij hoopt dat de kerstpakketten na de fusie weer groter zullen uitvallen.

Bonus
Opmerkelijk is het dat dat medewerkers van de EHBO en Intensive Care wel een bonus hebben gekregen dit jaar. De Telegraaf meldt dat bij de Intensive Care deze bonus 1000 euro heeft bedragen.

Lees hier de hele brief:

brief

Lees ook: Pas op voor deze valse waardebon-acties van de bekende supermarkten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: videostill