Yvon Jaspers in tv-programma Pauw: ‘Ik kon alleen maar huilen’

Kijkers uiten na de uitzending veel kritiek op Yvon Jaspers en haar verhaal

Gisteravond zat Yvon Jaspers bij Jeroen Pauw aan tafel waar ze vertelde over de voor haar zware periode die ze de afgelopen tijd doormaakte. De Boer zoekt Vrouw-presentatrice voelde zich ‘verrekte alleen’ toen er een onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van haar functie bij ForFarmers, het grootste veevoerbedrijf van Europa.

Yvon Jaspers geeft aan zich nog nooit zo alleen te hebben gevoeld.

Vrijgepleit

In de media verschenen enkele maanden geleden verhalen over de aanstelling van Jaspers voor het bedrijf ForFarmers. Dit was voor het Commissariaat voor de Media reden genoeg om onderzoek te doen naar haar aanstelling binnen het bedrijf. Gisteren werd bekend dat Yvon Jaspers werd vrijgepleit, maar dat de KRO-NCRV zorgvuldiger had moeten zijn in het beoordelen van de schnabbels van de presentatrice. Aan tafel bij Pauw vertelt Yvon dat ze alleen maar kon huilen. “Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint, en iedereen gelooft dat zomaar. Ik voelde mij zo alleen.”

Steun van de boeren

De boeren zelf waren de enige die volgens Jaspers haar een hart onder de riem staken. “Zij zaten op een dag opeens bij de buren aan tafel”, zo vertelt Jaspers aan Pauw. “Allemaal: uit Zeeland, Friesland, Texel. Ze omhelsden mij en zeiden: nu zijn we er voor jou. Nu snap je beter dan wie dan ook hoe wij ons altijd voelen. Nu hoor je bij ons.” Jaspers voelde zich tijdens de periode van het onderzoek ‘alsof ze in een oorlogsgebied zat’. “Ik voelde mij minder door de KRO-NCRV gesteund dan door de boeren en mijn team van productiehuis Blue Circle.”

Kritiek op social media

Op de vraag of de omroep het over ontslag heeft gehad tijdens het onderzoek wilde Jaspers niet ingaan. “Al hadden ze het gewild, ik ben in vaste dienst”, aldus de Boer zoek Vrouw-presentatrice. ”De NPO wil het uitzenden, het scoort, Blue Circle wil het uitzenden. Maar het gaat nooit vanzelf. Er zijn soms nieuwe rondes, nieuwe inzichten, nieuwe mensen.” Yvon Jaspers heeft overigens nog steeds een contract bij ForFarmers. Zij promoot voor dit bedrijf het boerenleven, iets dat zij ook in het programma Onze Boerderij doet. Op social media werd het optreden van Jaspers in Pauw totaal niet gewaardeerd. Dit kwam met name vanwege het feit dat de presentatrice haar verhaal vertelde in een uitzending waar ook de familie van Anne Faber aan tafel zat.

Lees ook: Frank openhartig over relatie met Rogier: ‘Je gaat me nooit in een rolstoel duwen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill, Pauw