Zacht lenteweer op komst! Eind deze week mogelijk tegen de 15 graden

Lente-achtig weer 15 graden
De zon laat zich aan het einde van deze week veelvoudig zien

Na sneeuw, kou en nat weer is er eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel te zien. Volgens de laatste weerberichten kunnen de temperaturen aan het einde van deze week oplopen tot 15 graden. Met flink wat zon belooft dit heerlijk lenteweer te worden.

Op Valentijnsdag wordt het aangenaam warm, met temperaturen rond de 12 graden.

Valentijnsdag

Er staan goede weervoorspellingen op de planning voor Valentijnsdag later deze week. Hoewel de dag waarschijnlijk koud van start gaat, wordt het later op de dag zo’n 10 graden. Op sommige plaatsen zijn er zelfs uitschieters rond de 12 graden. “Een terrasje pakken moet zeker lukken in de middag”, zo vertelt weerman William Huizinga van Buienradar aan RTL Nieuws.

Lenteweer

In de nachten is er nog kans op nachtvors, waardoor donderdagochtend koud zal starten. Volgens Huizinga lopen de temperaturen hierna al vrij snel op. “De middag wordt heerlijk. Het beeld is zonnig met weinig wind. Als je uit de wind blijft, voelt het heel lekker aan. Hartverwarmend.” Ook in de avond blijft het helder weer. “Er is dan niet veel wind. Wel wordt het in de loop van de avond wat frisser”, aldus Huizinga.

14 graden

De rest van de week is vergelijkbaar met het weer op Valentijnsdag. “Het wordt zonnig en droog. Daarbij lijken de temperaturen nog wel iets hoger uit te vallen met kans op 14 graden in het zuiden vrijdag.” 

Lees ook: Zo leerden interieurstylisten Frank en Rogier elkaar kennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash