Na de hevige storm: volgende week extreem zacht weer verwacht! ‘Warmste 24 januari ooit’

Na regen, sneeuw en wind komt eindelijk zonneschijn!

Dat Nederland gisteren helemaal ontregeld was na de hevige westerstorm, mag voor iedereen duidelijk zijn. Bomen waren omgewaaid, daken waaiden van huizen en het treinverkeer lag helemaal plat. Waarschijnlijk dat we nu allemaal in Nederland wel toe zijn aan wat zachter weer. En gelukkig: onze gebeden zijn verhoord!

Weerrecords kunnen volgende week zo maar eens verbroken worden.

Weerrecord
Dat is nog eens ‘een stilte na de storm’. Als we Maurice Middendorp van Buienradar mogen geloven wordt het volgende week dinsdag én woensdag extreem zacht weer. De temperaturen zouden heel goed dik in de dubbele cijfers kunnen komen. “De kans is groot dat woensdag de warmste 24 januari ooit wordt”, aldus Maurice. In 1960 was het tot nu toe de warmste 24 januari ooit. In De Bilt werd toen een temperatuur van 12,1 graden gemeten. Nu is voorspelt dat de maximumtemperatuur volgende week woensdag kan oplopen tot 13 graden. Ook de dagen ervoor kunnen we eindelijk genieten van wat warmer weer, met 10 graden op maandag en 11 graden op dinsdag.

Winterse buien
Maar laten we niet te vroeg juichen met z’n allen: ook is er voor deze warmere dagen nog kans op sneeuw en zijn er winterse buien verwacht. Hagel, natte sneeuw en een klap onweer worden niet uitgesteld. Nog even doorbijten dus dit weekend en dan kunnen we maandag allemaal genieten van iets meer lente-achtig weer!

Lees ook: Totale paniek wanneer het lampje van de benzinemeter gaat knipperen? Zóveel kilometer kun je nog doorrijden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buienradar, RTL Nieuws | Beeld: Wald door Mbiebusch onder de licentie CC BY 2.0