Zangeres Roxette, Marie Fredriksson, na lang ziektebed op 61-jarige leeftijd overleden

Zangeres Roxette Marie Fredriksson overleden

De zangeres van Roxette is overleden aan de gevolgen van een hersentumor

Marie Fredriksson, ook wel bekend als de peroxideblonde zangeres van Roxette, is vandaag op 61-jarige leeftijd overleden. Bij de oprichtster van het popduo Roxette werd in 2002 een hersentumor geconstateerd. Jarenlang ging het goed met de Zweedse zangeres. Vandaag is Marie alsnog overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Marie Fredriksson

Zweedse media melden dat Marie Fredriksson vandaag op 61-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een jarenlange slopende ziekte. “Het is met groot verdriet dat we moeten aankondigen dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten in heengegaan. Marie Fredriksson stierf in de ochtend van 9 december aan de nasleep van haar vorige ziekte”, laat de familie van de zangeres in een verklaring weten.

Kleine overlevingskans

In 2002 werd bij de zangeres een hersentumor geconstateerd en dit werd haar bijna fataal. Tegen alle verwachtingen in keerde ze in 2009 terug op het podium. De operatie, bestralingen en chemokuren hadden – ondanks dat de artsen haar overlevingskans klein inschatte – het gehoopte effect opgeleverd. Tien jaar nadat ze opnieuw het podium op klom heeft de Zweedse helaas de strijd tegen de ziekte verloren. Marie Fredriksson laat haar dochter Inez Josefin en zoon Oscar achter.

Bekende hits Roxette

In het jaar dat de Berlijnse muur viel, scoorde het zangduo Roxette hun eerste grote wereldhit met het nummer The Look. Andere bekende nummers als Listen To Your Heart, Joyride, It Must Have Been en How Do You Do zijn niet meer uit de muziekwereld weg te denken.

Lees ook: Hint Matthijs van Nieuwkerk met deze opmerking op een eventueel vertrek?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: BSR Agency, Fotograaf: Imago Daily Content