Zijn dit de ‘vervangers’ van prins Harry en Meghan Markle?

Meghan en Harry

Het Britse koningshuis zou deze vrouwen als vervangers kiezen

Prins Harry en Meghan Markle verrasten vriend en vijand toen ze aankondigden hun koninklijke taken naast zich neer te leggen. Een aantal van de taken die de hertog en hertogin van Sussex op zich namen, zijn daardoor abrupt tot stilstand gekomen. Koningin Elizabeth zou volgens een ingewijde op zoek zijn naar vervangers voor deze taken. Volgens de bron zouden haar kleindochters Beatrice en Eugenie van York deze taken moeten uitvoeren in de toekomst.

Beatrice en Eugenie

Volgens Hare Majesteit zouden prinses Beatrice en prinses Eugenie de taken van prins Harry en Meghan Markle kunnen overnemen. De dochters van de spraakmakende prins Andrew zouden graag meer in de spotlights staan. De 31-jarige Beatrice en 29-jarige Eugenie krijgen volgens de bron meer taken op zich en treden meer naar de voorgrond. “Hare Majesteit is van mening dat haar kleindochters meer koninklijke evenementen moeten bezoeken en meer werkzaamheden moeten uitvoeren”, meldt de bron aan The Daily Mail.

Prins Charles is huiverig

Hoewel koningin Elizabeth volgens de bron helemaal in haar nopjes is met deze beslissing, was prins Charles niet meteen enthousiast. Zo zou de troonopvolger in het begin huiverig zijn geweest om de twee prinsessen meer aandacht te geven. De prins van Wales wil namelijk een ‘afgeslankte’ versie van de monarchie realiseren als hij eenmaal koning is. Naar verluidt staat prins Charles nu achter het besluit van zijn moeder. “De koninklijke familie is inmiddels al vrij afgeslankt met het vertrek van Harry en Meghan. Als de oudere generatie binnen de familie ook met pensioen gaat, zullen er nog minder leden werkzaam zijn en dan moeten er nog meer lege gaten worden opgevuld”, deelt een vriend van prins Charles.

Spotlights

Prinses Beatrice kondigde een paar dagen geleden aan dat ze op vrijdag 29 mei in het huwelijksbootje stapt met Edoardo Mapelli Mozzi. De 31-jarige prinses kreeg toestemming van koningin Elizabeth om in St. James’s Palace in Londen te trouwen. Hoewel de bron beweert dat de dochters van prins Andrew meer in de spotlight komen te staan, wordt de bruiloft hoogstwaarschijnlijk niet live uitgezonden. Zo lieten BBC en ITV weten dat ze de bruiloft van prinses Beatrice en Edoardo niet live-uitzenden.

Lees ook: Rachel Hazes over grote liefde Mike: ‘Ik heb de allerliefste man die er bestaat’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu, RTL Boulevard | Beeld: Videostill