Zo lang kun je je neusspray dus blijven gebruiken


Je kunt al vrij snel afhankelijk worden van neusspray

Het is weer die tijd van het jaar dat een verkoudheidje zo te pakken is (zeker met al die regen van de afgelopen tijd). Velen houden niet van een verstopte neus en grijpen daarom naar de neusspray die wat verlichting biedt. Maar hoe lang kun je die spray eigenlijk gebruiken, zonder dat je er afhankelijk van wordt?

Gebruik
Wanneer we verkouden zijn gebruiken we gerust een flink deel uit het flesje neusspray. Houdt onze verkoudheid enige tijd aan? Dan blijven we het gebruiken om maar van die verstopte neus af te komen, maar is dat wel slim? DailyMail vroeg aan Colin Dougall, werkzaam bij een drogist, of dit wel kon.

Verslaafd
“Neusspray gebruiken voor een verstopte neus kan maar tot maximaal zeven dagen”, vertelt Colin Dougall. “Als je het langer gebruikt, kun je problemen krijgen wanneer je stopt met het gebruik.” Zo kun je ‘verslaafd’ raken aan de neusspray. Je lichaam bouwt dan te veel op de spray, waardoor je niet meer zonder kunt. Je lichaam kan de symptomen van een verstopte neus dan zelfs nog erger maken en van deze zogenoemde xylometazoline verslaving kom je moeilijk af. Gebruik neusspray dan ook echt niet langer dan zeven dagen. 

Lees ook: Stomen als je verkouden bent? Helpt dat eigenlijk?

Bron: DailyMail | Beeld: Pixabay