Komt na een bloedhete zomer een ijskoude winter? Zo zit het

winter

De een zal er blij mee zijn, de ander wat minder

We hadden geen idee meer wat me aanmoesten, de ventilatoren waren niet aan te slepen en ijsjes werden verslonden bij de vleet. Een ding mag duidelijk zijn: dit was ons een zomer wel. Hitterecords werden verbroken en er gold zelfs een sproeiverbod in bepaalde regio’s. Betekent deze hete zomer dan ook dat we deze winter een erg koude tegemoet gaan?

We hebben slecht nieuws voor koukleumen.

Koude winter

We zullen de pleister er maar in een keer afrukken: het gaat een koude winter worden en dat komt inderdaad door deze zomer. Tenminste, als we dit artikel op Flair mogen geloven. Een hete zomer en een koude winter gaan blijkbaar hand in hand. 

Poolijs

Hoewel velen genoten van het tropische weer, weten we ook allemaal wel dat die hitte wat doet met het milieu. In dit geval zorgde de hete zomer ervoor dat extra poolijs smelt. De atmosfeer houdt daarom meer vocht vast en dat komt later weer onze kant op in de vorm van regen. Door al dit extra vocht ontstaat er een hogedrukgebied bij de polen met als gevolg dat er juist koude lucht van de polen naar onze kant opwaait. We kunnen daarom een paar extra koude wintermaanden verwachten.

Goed, die koude winter komt er dus aan. Maar laat dan ook alsjeblief die Elfstedentocht doorgaan of geef ons een witte kerst.

Lees ook: Meteoroloog onthult: krijgen we nu altijd zulke warme zomers?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay