Beter zomerweer in aantocht: ‘Het warmt langzaam op’

Niet is zo veranderlijk als het weer, toch?

Weer of geen weer: het is zomer. Waar je de één nog trots met een korte broek door een dikke regenbui ziet fietsen, begint de ander al over de nieuwe collectie winterjassen. We zitten in een periode waar het – voor je eigen gevoel – gewoon lekker 25 graden hoort te zijn. Goed nieuws, want volgens de maandverwachting van Weerplaza is er alsnog zomerweer in aantocht. Hoera! 

“Nog even geduld”, geeft Diana Woei van Weerplaza aan.

Regenbuien in overvloed

Van droogte zullen we in de maand augustus niet spreken. Regenbuien zijn er in overvloed en ook de temperatuur daalt. Diana Woei van Weerplaza geeft aan dat de afgelopen dagen geen overbodige luxe was in Nederland. Er viel veel regen en ook de temperatuur daalde een aantal graden.

Geduld is een schone zaak

“Vooral in de laatste dagen van augustus is de kans op een hogere gemiddelde temperatuur in ons land groter”, geeft Diana aan. “Ook blijft het vaker droog. Maar, tot en met 25 augustus blijft het veelal te koel voor de tijd van het jaar.” Het lijkt er dus op dat vanaf eind augustus de langverwachte nazomer van start gaat.

De komende dagen

Vooralsnog lijken de komende dagen voornamelijk te bestaan uit regen. Hier en daar komt er een zonnetje bij kijken, maar kans op onweer en zware windstoten sluit Diana niet uit. De voorspellingen voor het aankomende weekend lijken mee te vallen. Ook hier wisselen zon, regen en wind elkaar af, maar echt zomerweer is het nog niet. “Vanaf 19 augustus zal het in ieder geval iets droger worden”, geeft Diana aan. Dus, geen zorgen. De zomer is nog niet ten einde!

Lees ook: Politie deelt waarschuwing voor fietsers met een fietsmand- of tas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Weerplaza | Beeld: Unsplash