Van zonnebril tot regenbroek: dit is de weersvoorspelling voor oktober

Oktober doet wat-ie wil dit jaar

We konden in de maand september urenlang speculeren over een eventuele nazomer. Inmiddels zijn we aan het eind van de maand en is de kogel door de kerk: het is officieel herfst. Waar we in oktober normaal gesproken van zachte herfsttemperaturen kunnen genieten, moeten we dit jaar onze borst nat maken voor flink wat wisselvalligheid. 

Weeronline geeft aan wat we kunnen verwachten in de oktobermaand.

Wisselvallig

Heb je toevallig nog geen paraplu in huis? Dan wordt het tijd er een aan te schaffen. Want de oktobermaand zal alles behalve rustig worden. Zoveel regen als er in de laatste week van september viel, is niet aan de orde. Toch zal er meer regen vallen dan normaal. Daarnaast wordt het weer enorm wisselvallig. Van buien tot droge dagen: in oktober gaat het alle kanten op.

Warm of koud

Wat naast de heftige regenvoorspellingen ook bijzonder is, is de verwachte temperatuur in de maand oktober. Door de wisselvallige dagen zal de temperatuur hoger zijn dan gemiddeld. De wind komt in de oktobermaand vaak uit het zuidwesten en blaast lucht over het warme water van de Noordzee naar Nederland. De zeetemperatuur van dit water is hoger dan normaal, waardoor de temperaturen op kunnen lopen.

Nazomeren

Hogere temperaturen? Betekent dat we dan tóch nog met een koud drankje, zonnebril en blote benen op het terras kunnen zitten? De blote benen misschien niet, maar volgens Weeronline is een temperatuur richting de 20 graden écht niet uitgesloten. Het hangt allemaal af van de storm ‘Lorenzo’. In de eerste week van oktober komt Lorenzo aan in de noordelijke Atlantische Oceaan. Blijft de storm ten westen van Ierland, dan krijgen we te maken met droog en warm weer. Maakt Lorenzo een oostelijke koers, dan zorgt dat voor wisselvallig weer. Afwachten maar!

Lees ook: Niets dan lof voor Frans Duijts na maagverkleining

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash