Zoon uit ‘keldergezin’ in Ruinerwolde laat spoor achter op social media

De verwarde jongeman uit Ruinerwold blijkt actief te zijn op social media

Afgelopen weekend riep een kroegbaas uit Ruinerwold de politie op, aangezien er meerdere malen een verwarde jongeman in zijn kroeg opdook. Niet veel later trof de politie in het huis van deze jongeman een compleet gezin aan, verscholen in een kelder in een boerderij. De verwarde jongeman blijkt onder de naam Jan Zon van Dorsten meerdere malen actief te zijn geweest op social media.

‘Ra ra waar is deze foto gemaakt?’, schreef hij onder zijn foto op Facebook.

Facebook

Onder een foto van het plaatsnaambord van Ruinerwold schreef Jan: ‘Ra ra waar is deze foto gemaakt?’. Daarnaast valt er te lezen dat hij geboren is op 31 januari 1994. Hij zou in 2005 naar Zwartsluis zijn verhuisd en in 2008 naar Meppel. Op 1 januari 2010 zou Jan vetrokken zijn naar Ruinerwold waar hij met het gezin op de boerderij zou wonen.

LinkedIn

Ook op LinkedIn bleek de jongeman actief. Op dit kanaal schreef hij over zijn ouders en het gezin. ‘Mijn ouders hebben altijd ingestaan voor onze persoonlijke opvoeding’, daarnaast zouden ze een bedrijf gehad hebben ‘dat altijd geweldig liep’. Vervolgens schrijft de jongeman: ‘Maar die tijd is voorbij. In 2004 overleed mama en we zorgen elke dag met plezier voor papa.’ Naast deze persoonlijke informatie geeft Jan aan dat hij werkt voor Creconat, het bedrijf dat wordt gelinkt aan Josef B., de huurder van de boerderij.

Echt of nep

Naast dat er alleen al zoveel vragen zijn over het zogenoemde ‘keldergezin’, vraagt de politie zich ook af of dit account van Jan echt is. Sinds half juni worden er pas geregeld berichten geplaatst. Daarnaast is het nog niet duidelijk of het gezin echt aan het wachten was op ‘het einde der tijden’ of dat er iets anders aan de hand is.

Lees ook: Kijkers onder de indruk door eerste aflevering van De Sleutel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Welingelichte Kringen | Beeld: Videostill NU.nl