Zóveel procent van de mannen vindt beenhaar bij vrouwen niet erg en het is meer dan je denkt

Blijkbaar vinden mannen het niet zo’n big deal

Vandaag hebben we goed nieuws voor de luieriken onder ons! Je benen hoef je niet tijdens elke douchebeurt te scheren. Tenminste, als het aan de mannen ligt. Uit een haaronderzoek blijkt nu namelijk dat het grootste deel van de mannen niets tegen een beetje haar op de benen heeft.

Dit blijkt uit ‘Het eerlijke haaronderzoek’ van Generation M.

Stoppels
Uit onderzoek van het programma Generation M blijkt dat 90 procent van de mannen beenhaar bij vrouwen niet storend vindt. Dit in tegenstelling tot de vrouwen zelf; veel vrouwen vinden haar of stoppels op de benen maar niets. Toch is dat voor vrouwen niet altijd genoeg motivatie om de benen goed bij te houden.

Benen scheren 
Uit Het eerlijke haaronderzoek blijkt dat 53 procent van de vrouwen maar af en toe de benen scheert, bijvoorbeeld wanneer ze een jurkje draagt of op date gaat. 31 procent zorgt ervoor dat de benen altijd glad zijn en 16 procent vindt dat er niets mis is met een wintervachtje. Slechts 3,4 procent van de vrouwen scheert haar benen enkel voor haar partner.

Scheren onder mannen
Hoewel het vroeger vrijwel nooit gebeurde, komt het nu steeds vaker voor dat mannen hun beenhaar scheren. Zo’n 10 procent van de heren laat het scheermes weleens langs hun benen glijden. En ook okselhaar wordt door een bepaald aantal mannen onder handen genomen. 

Oksels
Waar de meeste vrouwen vooral niets van willen weten is okselhaar. 96 procent van de vrouwen onthaart haar oksels daarom, maar ook onder mannen is het een trend; 27 procent van de heren scheert zijn oksels. Echter vindt maar 25 procent van de vrouwen het oké als een man zijn okselhaar laat staan, maar hierbij gaat het vrouwen vooral om verzorgdheid. 59 procent van de vrouwen vindt okselhaar bij mannen prima mits het verzorgd (kort of getrimd) is.

Kanttekening
Echter willen wij nog wel een kanttekening bij het onderzoek plaatsen. Het onderzoek werd namelijk verricht door Generation M, een programma dat zich richt op jongeren. Het onderzoek werd daarom onder tieners en twintigers gehouden. Grote kans dat oudere mannen en vrouwen anders over de bevindingen denkt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay