10 veelvoorkomende schoonmaakfouten die meer kwaad doen dan goed

schoonmaakfouten
Deze schoonmaakfouten worden helaas vaak gemaakt

De handige schoonmaaktips vliegen ons soms om de oren. De ene nog gekker dan de andere, maar allemaal trucjes waar je baat bij kan hebben. We willen het je graag makkelijker maken, maar helaas gaat het bij veel mensen nog steeds mis. Ze maken fouten die zo ingeburgerd zijn dat ze er niet eens bij stilstaan, maar helaas verpesten ze daarmee hun meubilair. Voorkom daarom dat je deze schoonmaakfouten maakt, voordat je blijvende schade aanricht.

Wij wisten dit ook niet allemaal!

1. Houten vloeren dweilen

Dit moet je nooit doen! Hoe vaak hebben we wel niet gezien dat een prachtige houten vloer naar de filistijnen is gedweild. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de vloer niet te dweilen maar door een Swiffer of een stofzuiger te gebruiken. Is je vloer écht zo vies en plakkerig dat je wel moet dweilen? Gebruik dan zo min mogelijk water en in plaats van een allesreiniger kun je beter investeren in een speciale reiniger voor houten vloeren.

2. Zuur bij natuursteen

Gebruik nóóit zuren bij natuursteen! Dit geldt voor zowel vloeren als aanrechtbladen. Marmer en graniet is erg gevoelig voor zuur en kan dof uitslaan wanneer het in contact komt met zuur of hardnekkige schoonmaakmiddelen. Gebruik liever een mild afwasmiddel en heet water.

3. Bleek mengen met andere schoonmaakmiddelen

Oh nee, doe dit niet! Als je bleekmiddel mengt met andere schoonmaakmiddelen komt er een gas vrij dat dodelijk kan zijn. Dit gas, genaamd chloorgas, is erg schadelijk voor je gezondheid. Bij het gebruik van bleek moet je sowieso altijd goed ventileren.

4. Je beha’s in de droger doen

Wij huilen voor de beha’s die zonder pardon in de droger worden gestopt. Je moet al voorzichtig zijn bij het wassen, maar ze in de droger stoppen is echt not done! Je beha verliest hierdoor binnen een mum van tijd zijn vorm en elasticiteit. Zonde! Je kunt ze het best met de hand wassen en als dat niet lukt desnoods in een waszakje op de stand voor fijne was in de wasmachine doen. Maar nooit in de droger.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2