5x makkelijke tips tegen roestvlekken in kleding of schoenen

roestvlekken

De wondermiddelen heb je al in huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Even je natte kleding of natte schoenen laten drogen op een roestig wasrek en er komt al gauw een bruinrode vlek in. Enorm zonde natuurlijk van je mooie overhemd of suède enkellaarzen. Gelukkig zijn er een paar manieren om roestvlekken uit kleding en schoenen te verwijderen. Met deze vier tips verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. 

1. Citroen en zout

Ai, een roestvlek in je witte overhemd? Geen paniek, met een citroen en wat zout kun je deze vlek er makkelijk uitkrijgen. Knijp een halve citroen uit boven de vlek en strooi hier vervolgens wat zout op. Wrijf het citroen-zoutmengsel over de vlek en laat dit even intrekken. Daarna is het tijd om het kledingstuk uit te spoelen. Doe dit gewoon onder de kraan of in een emmertje en gooi ‘m vervolgens in de wasmachine. Als de wasmachine klaar is, is de kans groot dat de roestvlek nergens meer te bekennen is! Let op: deze tip werkt het best bij lichtgekleurde of witte textiel. Voor gekleurde kleding of leren schoenen kun je beter een van de andere manieren kiezen.

2. Azijn

Geen citroen in huis, maar wel azijn? Ook dát is een wondermiddel in de strijd tegen roestvlekken op lichtgekleurde kleding en schoenen. Meng wat zout met een paar lepels azijn en breng vervolgens aan op de vlek. Wrijf het mengsel goed in de vlek met een oude tandenborstel en laat zo’n half uur intrekken. Was het kledingstuk of de schoen daarna in de wasmachine. Ook dit trucje is weer het meest geschikt voor lichte kleding en schoenen.

Lees meer methodes op de volgende pagina.

Pagina 1/2