5 manieren waarop je witte azijn voor de was kunt gebruiken

Zorg dat je altijd een fles witte azijn in huis hebt

Witte azijn is een schoonmaakwonder. Zo somden we laatst al op waarom je een beetje witte azijn in de wasmachine moet doen, maar zetten we dit keer op een rijtje welke problemen je met de was kunt oplossen met een beetje azijn.

Wat een wondermiddel!

1. Rode wijnvlekken

Wie weleens rode wijn heeft gemorst, weet vast als geen ander dat het bijna onmogelijk lijkt om die vlekken uit je kleding of tapijt te krijgen. Toch hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om die vlekken te verwijderen. Met een beetje azijn kom je al een heel eind!

Wijnvlek op je kleding

Verhit ongeveer een halve liter azijn in een steelpan. Trek de stof strak boven een kom of emmer met de vlek naar beneden. Schenk daarna de helft van de azijn over de stof waar de vlek zit. Het is het makkelijkst als iemand het kledingstuk vasthoudt en een ander de azijn eroverheen schenkt. Spoel het kledingstuk uit met koud water en laat het daarna 20 minuten weken in de overgebleven azijn. Spoel het kledingstuk opnieuw uit met koud water en was ‘m daarna meteen in de wasmachine.

Wijnvlek op je tapijt

Dep met een keukenpapiertje op de vlek om zoveel mogelijk wijn te verwijderen. Warm 250 milliliter witte azijn op in een steelpan en schenk het daarna in een spuitfles. Voeg nog een 1/2 theelepel afwasmiddel toe en schud de fles, zodat de azijn het afwasmiddel goed opneemt. Spuit het azijnmengsel op de vlek. Let op: spuit niet te royaal, anders kan de vlek uitlopen. Laat het mengsel vijf minuten intrekken en dep het tapijt daarna droog met keukenpapier. Herhaal tot de vlek weg is.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2