5 manieren waarop je witte azijn voor de was kunt gebruiken

2. Wasverzachter

Als je spullen als microvezeldoekjes, sportkleding en handdoeken wast, kun je beter geen wasverzachter gebruiken. Hier en hier kun je lezen waarom dat zo is. Wil je echter toch graag zachte handdoeken, microvezeldoekjes en sportkleding? Voeg dan een royale scheut azijn aan je was toe. De azijn haalt niet alleen de zweetlucht effectief uit je sportkleding, maar het werkt ook als wasverzachter. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je spullen naar azijn ruiken. Als de was is opgedroogd, ruik je daar niks meer van.

3. Nare geurtjes

De natte was even in de wasmachine laten zitten is niet zo’n probleem. Als het in elk geval bij even blijft. Wie de was weleens helemaal is vergeten uit de machine te halen, weet vast dat je kleding dan behoorlijk muf kan ruiken. Om van die vreselijke geur af te komen, wassen we de boel daarom een tweede keer. Toch helpt dat niet altijd. Voeg daarom zo’n 100 milliliter azijn aan de was toe en was je spullen op het heetste programma. Op deze manier kom je echt van die nare geur af.

4. Jeans

Als je een spiksplinternieuwe spijkerbroek hebt gekocht, kan de spijkerstof van de broek erg stijf aanvoelen. Was je spijkerbroek daarom met je gewone wasmiddel en met een scheut azijn. Door je jeans met azijn te wassen, voelt de stof zachter aan én behoudt de jeans z’n kleur beter. Win-win dus!

5. Kauwgom

Je kunt kauwgom makkelijk uit je kleding en je schoenen verwijderen met de hulp van een beetje azijn:

Op kleding:

Doe je kledingstuk 30 minuten in de vriezer. Probeer met een lepel al zoveel mogelijk van de kauwgom los te maken. Warm 250 milliliter azijn op. Leg het kledingstuk op tafel. Dip een schone, oude tandenborstel in de azijn en scrub met de tandenborstel de overgebleven kauwgom los. Herhaal tot de kauwgom weg is. Schenk de rest van de azijn over de stof om er zeker van te zijn dat alle overblijfselen van de kauwgom zijn verwijderd. Was het kledingstuk vervolgens zoals je normaal zou doen.

Op schoenen:

Schraap zoveel mogelijk van het kauwgom weg met een lepel zonder de schoen te beschadigen. Doe de schoen in een plastic of papieren tas en doe deze 20 minuten in de vriezer. Schraap de rest van de geharde kauwgom met een lepel weg. Doe een beetje azijn op een doekje en wrijf met het doekje over de schoen heen om kauwgomoverblijfselen weg te vegen.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je je AirPods schoon zonder ze kapot te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Housewifes How To | Beeld: Unsplash