Scheelt je weer wat werk: 6 dingen die je te vaak schoon maakt

Aan nummer 3 hadden we niet gedacht

Schoonmaken is zeker niet altijd een pretje. Zo kan het veel werk zijn om de woonkamer onder handen te nemen en is het een gruwel om het toilet schoon te maken. Helaas zijn dit toch dingen die regelmatig moeten gebeuren. Een schoon huis hebben is erg fijn, maar wist je dat je de onderstaande dingen helemaal niet zo vaak hoeft schoon te maken?

Liever lui dan moe, nietwaar? 

Houten meubels

Tuurlijk wil je dat je houten meubels er mooi uitzien, maar wist je dat je je houten meubels juist viezer kunt maken als je ze te vaak schoonmaakt? Als je een schoonmaakproduct gebruikt dat wax bevat, kun je je meubels juist viezer maken. Wist je bijvoorbeeld dat de wax stof aantrekt? En stof zit veel in de lucht, waardoor de stofdeeltjes binnen no time weer op je houten meubels zit. De volgende keer kun je je houten spullen beter even schoonmaken met een droog doekje.

Pannen

Als je aangekoekt eten in de pan hebt of als je iets vets in je pan hebt bereid, wil je deze het liefst schoonmaken met afwasmiddel. Maar het afwasmiddel doet zowel je eten als je pan geen plezier. Afwasmiddel staat er om bekend dat het het vettige beschermlaagje dat wordt opgebouwd in je gietijzeren pan door hem te gebruiken aantast of doet verdwijnen. Daarom kun je je pannen beter schoonmaken met wat zout en water

Broeken

In een vieze broek lopen is niet aan te raden, maar je hoeft je broek na een paar keer dragen heus niet meteen te wassen. Zo weten jeanskenners dat de spijkerbroek ervoor is gemaak om dag na dag te dragen zonder te wassen. Door je spijkerbroek te vaak te wassen vervaag je niet alleen de kleur, maar verpest je de pasvorm er ook mee. Je kunt je spijkerbroek weer schoon krijgen door deze een nachtje in een kussensloop in de vriezer te doen. De vrieskou doodt namelijk de meeste bacteriën en huidschilders. Als je geknoeid hebt kun je de vlek uit je jeans halen met een spons of oude tandenborstel. Wil je toch graag je jeans wassen? Was je broek dan binnenstebuiten en laat je jeans platliggend drogen. Zo voorkom je dat de pasvorm verandert.

Lees meer op de volgende pagina.


Pagina 1/2