6 manieren om het schoonmaken wat makkelijker te maken

Even de handen uit de mouwen steken

Schoonmaken is een van die klusjes die vrijwel niemand leuk vindt om te doen, maar het hoort er nu eenmaal bij. Daarom gaan we het liefst zo snel mogelijk en efficiënt met de stofzuiger door het huis, halen we een doekje over het aanrecht en nemen we vlug de badkamer onder handen. Wil je nog wat sneller en efficiënter je huis schoonmaken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Het is zo gepiept.

1. Makkelijk je schoonmaakspullen vinden

Wij zijn vast niet de enigen bij wie de schoonmaakartikelen in één kast door elkaar worden bewaard. Het huis schoonmaken duurt langer als je steeds heen en weer moet lopen om de juiste schoonmaakmiddelen te vinden. Als je de ruimte hebt, heb je er zeker baat bij om alle schoonmaakspullen die je gebruikt voor de badkamer in de badkamer te bewaren en alle spullen die je nodig hebt om de keuken schoon te maken in de keuken etc. Als je hier niet de ruimte voor hebt, kun je het jezelf ook al een stuk makkelijker maken door alle spullen te sorteren en in een bak te doen. Dan kun je simpelweg de bak met schoonmaakspullen uit de kast halen en alle spullen in één keer meenemen.

2. Werk georganiseerd

Begin niet met het afstoffen van de woonkamer om vervolgens opeens de wc te gaan ontstoppen. Schoonmaakexperts adviseren om altijd één ding helemaal af te maken, voordat je aan het volgende begint. Maak dus eerst de woonkamer helemaal schoon en begin daarna pas aan de badkamer.

3. Maak een checklist

Het is vast niet de eerste keer dat je erachter komt dat je iets helemaal bent vergeten schoon te maken of op te ruimen. Maak het jezelf makkelijk door te werken met een checklist en houd je ook aan deze volgorde. Je werkt hierdoor georganiseerd, waardoor je niets vergeet en sneller te werk gaat.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2