6x schoonmaaktips voor de badkamer

Scheelt je weer een beetje werk in de toekomst

De badkamer schoonmaken kan een vervelende klus zijn. Helemaal als je dit klusje een tijdje voor je hebt uitgeschoven moet je soms behoorlijk zwoegen om de badkamer weer brandschoon te krijgen. Echt leuk is het niet om de badkamer schoon te maken, daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor het schoonmaken van de badkamer wat makkelijker wordt.

Fluitje van een cent!

1. Verwijder haarspray van de muren

Als jij -of je kinderen of partner- haarspray gebruikt, is de kans groot dat de spray niet alleen in iemands lokken terechtkomt. Zo wordt de muur van de badkamer, of de spiegel, ook regelmatig per ongeluk onderworpen aan de haarspray. Met een beetje shampoo en water kun je haarspray heel makkelijk van de spiegels en muren afhalen.

2. Geen strepen op de spiegels

Je wilt jezelf het liefst glashelder in de spiegel zien. De strepen op de spiegel zijn dan ook een doorn in het oog. Voorkom dit door de spiegels eerst even af te stoffen en vervolgens in de sprayen met glasreiniger. Gebruik daarna een microvezeldoek om de spiegels schoon te maken.

3. Voorkom dat de spiegel beslaat

Als je hebt gedoucht is de spiegel in de badkamer vaak helemaal beslagen. Voorkom dit door de spiegels schoon te maken met scheerschuim. Doe een beetje scheerschuim op de spiegel en maak dit daarna schoon met een niet-pluizende microvezeldoek. 

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2