8 verrassende dingen die je met babyshampoo kunt doen

5. Gekrompen trui

Vaak denken we dat het de laatste keer is dat iets per ongeluk is gekrompen in de was, maar wordt het tegendeel weer bewezen. Gelukkig kun je het oorspronkelijke formaat van je gekrompen trui weer terugkrijgen. Vul een emmer met warm water en doe daar een paar druppels babyshampoo bij. Je kunt overigens ook conditioner gebruiken. Benieuwd hoe dit precies werkt? Hier kun je lezen wat je moet doen.  

6. Verwijder vlekken

Heb je een wit shirt dat wordt ontsierd door gele vlekken bij de oksels? Geen zorgen. Wrijf de verkleurde plekken in met wat babyshampoo en laat het zo’n vijftien minuten intrekken. Was je shirt daarna met water en klaar is Kees.

7. Auto schoonmaken

Deze shampoo is ideaal om vet en vuil van je auto te verwijderen. Gewoon een flinke scheut toevoegen aan water en de handen uit de mouwen steken.

8. Kam of borstel schoonmaken

Vieze kam of borstel? Maak hem dan schoon door middel van een beetje babyolie. Vul een glas met warm water en doe daarin een beetje babyshampoo. Laat je kam of borstel een paar minuten weken in het glas en droog daarna af met een handdoek. De babyolie zal al het vuil en alle haren van de kam of borstel af weken.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is de reden waarom je beter geen nachtcrème kunt dragen met warm weer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle België | Beeld: Baby supplies, door StarsApart onder de licentie CC BY 2.0