7 onverwachte dingen die je kunt schoonmaken met wasmiddel  

Wasmiddel

Het middel blijkt multifunctioneel te zijn  

Wasmiddel is een krachtig reinigingsmiddel. Maar wist je dat het veel meer kan dan alleen je kleding schoonmaken? Het middel is multifunctioneel inzetbaar in je huishouden. Zo kun zowel de vloeibare- als poedervariant gebruiken voor je afvoer, oven of auto. Wij zetten zeven dingen op een rijtje die je kunt schoonmaken met wasmiddel. 

1. Afvoer ontstoppen 

Is je afvoer verstopt? Wacht dan even met het bellen van de loodgieter en probeer eerst deze truc. Giet ongeveer 60 milliliter vloeibaar wasmiddel in de gootsteen en spoel daarna (langzaam) een liter kokend water door de afvoer. Het hete water en vloeibare wasmiddel werken samen om de verstopping weg te spoelen. Dat scheelt je toch weer een bezoekje van de loodgieter. 

2. Allesreiniger maken

Je kunt wasmiddel ook prima gebruiken om zelf allesreiniger van te maken. Meng hiervoor 80 milliliter bleekmiddel, 4,5 liter water en een theelepel waspoeder door elkaar. Het werkt verbazingwekkend goed op muren, in de badkamer en op vrijwel alle andere oppervlakken in huis. 

3. Vlekken verwijderen

Als je erover nadenkt, is het best logisch dat dezelfde vlekbestrijdende eigenschappen die helpen bij het schoonmaken van je kleding, ook werken op stoffering en tapijt. Breng poedervormige wasmiddel aan op een vlek en wrijf voorzichtig met een vochtige doek om het middel in de vlek te krijgen. Wacht vijf minuten, veeg dan het overtollige waspoeder weg en herhaal dit totdat de vlek is verdwenen.

4. Auto wassen 

Wasmiddel is ideaal om de buitenkant van de auto mee te wassen. Het verwijdert vuil met gemak. Zorg er wel voor dat je het middel verdunt. Slechts één eetlepel wasmiddel per emmer water zou voldoende moeten zijn. Een té sterke variant kan de laklaag van je auto beschadigen, en dat willen we natuurlijk niet! Voor de binnenkant van de auto kun je natuurlijk ook wasmiddel gebruiken, zoals staat beschreven bij punt drie. 

Benieuwd hoe je wasmiddel kunt gebruiken om de vloer en oven schoon te maken? Dit en meer lees je op de volgende pagina. 

Pagina 1/2