7 onverwachte dingen die je kunt schoonmaken met wasmiddel  

5. Vloer schoonmaken 

De reinigende enzymen in wasmiddel werken uitstekend om vuil van vloeren te verwijderen. Vul je dweilemmer met heet water en voeg dan een theelepel van het wasmiddel toe. Met een heel klein beetje wasmiddel kom je al heel ver. Zorg ervoor dat je tijdens het schoonmaken zoveel mogelijk water uit je dweil wringt. Als je dweil te nat is, laat je strepen achter op de vloer. 

6. Ovenrekken

Heb je vette reken in je oven staan? Dan is wasmiddel de uitkomst! Plaats de vette rekken in de badkuip of grote bak, vul het bad met heet water totdat de rekken ondergedompeld zijn. Voeg 180 milliliter wasmiddel toe en laat het een nacht staan. Schrob vervolgens het vet en vuil weg met een spons of een zachte borstel en tadaa… Je ovenrekken zijn weer blinkend schoon! 

7. Vlekken voorbehandelen 

Hardnekkige vlekken, zoals gras en bloed, kun je prima voorbehandelen met wasmiddel. Het zou zelfs beter werken dan een apart voorbehandelingsproduct. Giet een vloeibare variant rechtstreeks op de vlek. Wrijf de stof voorzichtig tegen elkaar, of gebruik een tandenborstel met zachte haren om het wasmiddel met cirkelvormige bewegingen in de vezels van het kledingstuk te wrijven. Was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk en je vlekken zijn verdwenen! 

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is waarom je glazen moet schoonmaken met rijst en azijn

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels, Anna Shvets