7 redenen om je strijkijzer in te ruilen voor een stoomapparaat

stoomapparaat

Een handstomer maakt het strijken een stukje makkelijker

Als er iets vervelend is in het leven, is het om op het laatste moment dat gekreukte kledingstuk in de ochtend nog ‘even snel’ strijken. Je hebt twee keuzes: of je klapt de strijkplank uit, zet de strijkijzer aan en wacht geduldig tot je kan beginnen met strijken of je schaft een stoomapparaat aan. Met de tweede optie garanderen we je dat dit je heel wat kostbare tijd in de ochtend zal besparen! Dit zijn de zeven voordelen van een stoomapparaat.

1. Kledingstukken beschadigen minder snel

Als je ooit je kleding hebt verbrand met een strijkijzer, weet je dat het gebruik van een strijkijzer aandacht en concentratie vergt. Belangrijk is om goed op het waslabel te kijken om zo de juiste temperatuur van de strijkijzer in te stellen. De kans dat je met een stoomapparaat je kleding verbrand is vele malen kleiner, omdat je met een stoomapparaat niet met heet metaal de stof aanraakt.

2. Er is geen lastige strijktechniek nodig

Strijken is een kunst: om het effectief te doen, dien je de techniek te beheersen om je kleding over het strijkbord te bewegen en moet je weten hoe je bepaalde secties strijkt. Als je op zoek bent naar een methode voor het verwijderen van kreukels die even gemakkelijk als snel is, dan is een stoomapparaat je redder in nood.

3. Het is onderhoudsvrij

Strijkijzers kunnen in de loop van de tijd veel vuil opbouwen, dat kan worden overgedragen op je pasgewassen kleding. Om een strijkijzer functioneel en schoon te houden, is het belangrijk om de plaat regelmatig schoon te maken om roest en hard water te verwijderen. Stomers hebben dergelijk onderhoud niet nodig.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 2/2