7 schoonmaaktrucjes die je nog niet kende

4. Witte azijn

Watervlekken van mineralen in je badkamer of keuken zijn als een doorn in het oog. Gelukkig kun je dit makkelijk en snel verwijderen met een beetje witte azijn. Doe een royale hoeveelheid azijn op een microvezeldoekje en neem het oppervlak waar watervlekken opzit hiermee onder handen. Laat de azijn zo’n 15 minuten intrekken en veeg het daarna weg met een schoon doekje. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat de vlekken zijn verdwenen.

5. Sportspullen

Stinken je sportspullen die niet in de was kunnen, zoals een fietshelm? Doe deze in een extra grote zak die je kunt afsluiten en doe de zak in de vriezer. Door de kou gaat de geur uit de helm. Ook als er kauwgom op je broek zit, kun je deze in de vriezer doen. Als de kauwgom is bevroren, kun je het makkelijk van de broek afhalen.

6. Schoenzolen

Zijn de witte zolen van je schoen niet meer zo wit als de bedoeling is? Dit kun je makkelijk oplossen door de zolen schoon te maken met een beetje micellair water. Velen gebruiken dit water om hun gezicht mee te reinigen, maar het werkt ook fantastisch voor je schoenen.

7. Kringen uit toilet verwijden

Velen gebruiken een puimsteen om dode huidcellen van de huid te scrubben. Maar deze steen kun je ook gebruiken om het toilet mee onder handen te nemen. Je kunt aanslag en kringen in het toilet namelijk heel goed schoonmaken met een natte puimsteen. Let wel op dat je echt een natte puimsteen gebruikt, als je dit niet doet kun je krassen maken op het oppervlak. Als je de toiletpot echt goed schoon wilt maken kun je eerst zo’n 150 gram baking soda in de pot doen en een paar minuten in laten werken. Maak daarna de pot schoon met een puimsteen.

Lees ook: 6 dingen die je nooit met glasreiniger mag schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels