7 tips bij het gebruiken van een Swiffer


Kun jij ook niet meer zonder je Swiffer?

De Swiffer Sweeper, ook wel gewoonweg Swiffer genoemd, is een handige dweil waarmee je zowel droog als nat kunt dweilen. Door droog te ‘dweilen’ kun je tussen het stofzuigen door snel en gemakkelijk stof en haren weghalen. Vooral handig in kleine appartementen of voor de ruimte waar je huisdier vaak is. We geven je zeven tips over wat je wel en juist níet moet doen met de Swiffer.

Zo haal je het maximale uit de Swiffer.

1. Wel: eerst stofzuigen

De Swiffer is een ideaal gereedschap om te stoffen, maar het is beter om eerst grote stukken stof of plukken haar te stofzuigen of op te pakken. Deze kan de stoffer namelijk niet oppakken en zitten daarom in de weg. Door eerst even kort te stofzuigen kan de Swiffer veel beter zijn werk doen!

2. Wel: dubbel gebruiken

Omdat Swiffers natuurlijk niet erg milieuvriendelijk zijn, kun je het beste het maximale uit de doekjes halen. Gebruik ze daarom eerst om tafels, kasten en planken mee af te stoffen voordat je ze voor de vloer gebruikt.

3. Niet: altijd gebruiken

Als de vloer erg vies is omdat er een tijdje niet is schoongemaakt of omdat er iets is gemorst, dan is je Swiffer niet het beste hulpmiddel. Ga dan liever aan de slag met de stofzuiger en/of dweil. De Swiffer is beter in kleine klusjes zoals een beetje stof weghalen.

4. Niet: goedkoop materiaal gebruiken

Ze zijn natuurlijk lekker goedkoop, de stofdoekjes van de Action of andere budgetwinkels, maar goedkoop is duurkoop! De doekjes van het merk Swiffer houden beduidend meer stof en haar vast door de statische werking. Doe dus goed onderzoek naar wat je koopt en of de doekjes wel écht goed werken.

5. Wel: vaker gebruiken

Hoewel het doekje misschien grijs ziet van de stof, hoef je het niet altijd te vervangen. Probeer grote plukken stof en haar eraf te halen en weg te gooien, zo kun je best nog een ronde doen met hetzelfde doekje. Dit scheelt in de portemonnee en is beter voor het milieu.

6. Wel: een sok gebruiken

Zijn je vloerdoekjes op? Gebruik eens een sok in plaats van de stofdoeken! Hier lees je hoe.

7. Niet: vieze doekjes weggooien

Om geld te besparen en het milieu een handje te helpen kun je de Swiffer-doekjes voorzichtig afspoelen onder de kraan. Haal eerst de grote stukken stof en haar eraf en spoel de rest van het stof weg. Laat drogen en gebruik opnieuw! Gebruik geen zeep of afwasmiddel, alleen water.

Lees ook: 7 dingen die je iedere dag zou moeten schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Videostill