7 dingen die je iedere dag zou moeten schoonmaken


Vergeet niet om deze dingen iedere dag even schoon te maken

Nóg een taak op je to-do-lijst? Nee hoor, als het goed is doe je deze zeven dingen al iedere dag. De meeste punten zijn sowieso kleine handelingen waar je nauwelijks over nadenkt. Maar toch willen we je nog even wijzen om deze zeven taken die toch écht iedere dag moeten gebeuren. Maak jij dit wel iedere dag schoon?

Maak dit iedere dag schoon voor een frisse en gezonde omgeving.

1. Hand-, vaat- en theedoeken

Vaatdoekjes gebruik je om viezigheid mee op te vegen, dus het is niet gek dat ze vol met bacteriën zitten. Ook hand- en theedoeken zijn viezer dan ze lijken! En laten we wel wezen, hoe veel tijd kost het om deze doeken in de wasmand te deponeren en te vervangen door schone? Neem ook handdoekjes in het toilet mee. Deze worden meerdere malen per dag gebruikt en worden dus ook snel vies.

2. Douchemuren

Oké, deze tip telt niet echt als schoonmaken, maar toch vergeten veel mensen het. Leg een trekker in de douche zodat jij en je familieleden iedere keer na het douchen de muren en deuren droog kunnen trekken. Met deze simpele handeling kun je kalkaanslag gemakkelijk voorkomen, waardoor je later niet zo hoeft te schrobben.

3. Het aanrecht

Bewaar een sprayflacon met keuken- of allesreiniger binnen handbereik zodat je het aanrecht voor én na het koken kunt afnemen. Na het koken is misschien logisch, dan liggen er immers voedselresten en kruimels, maar ook voor het eten kan een doekje geen kwaad. Je zet je boodschappentas op het aanrecht, legt je sleutels er neer en wie weet wat er nog meer heeft gelegen. Even schoonmaken is dus zeker geen overbodige luxe.

4. Het koffiezetapparaat

Gebruik jij, net als wij, het koffiezetapparaat iedere dag? Was dan alle losse onderdelen iedere dag af. Er blijft koffiedik en een vettig laagje achter, waardoor je koffiezetapparaat snel vies kan worden en snel stuk kan gaan. Haal daarom alle losse onderdelen eraf en neem ze mee in de afwas of doe ze in de vaatwasser.

5. De gootsteen

Er blijven veel bacteriën achter in je gootsteen als je je handen of eten wast. Even een beetje allesreiniger erdoor kan dus geen kwaad! Wil je er zeker van zijn dat je gootsteen is ontsmet? Haal dan voedselresten weg en vul de gootsteen met warm water. Doe er een eetlepel bleek door en laat dit vijf minuten staan. Laat het water wegspoelen en maak de gootsteen droog. Dit hoeft natuurlijk niet iedere dag, maar haal wel iedere dag alle etensresten uit de gootsteen.

6. Vaat

De afwas laten staan zorgt er alleen maar voor dat je ongedierte aantrekt en de vaat zal ook niet makkelijker schoon maken. Doe daarom iedere dag de afwas.

7. Kruimels

Veeg iedere dag kruimels van de vloer met een veger en blik of een Swiffer om insecten geen gratis maaltijd de verschaffen.

Lees ook: 4x schoonmaken met een puimsteen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels