8 dingen die we allemaal vergeten schoon te maken in de keuken

Deze 8 dingen vergeet ook jij schoon te maken in de keuken

We willen onze keukens het liefst altijd spik en span houden. Dit is natuurlijk ook wel nodig aangezien we hier dagelijks ons eten bereiden. Toch zijn er een aantal dingen die we toch vaak vergeten schoon te maken in de keuken. En ja, bijna iedereen vergeet wel eens één van deze 8 dingen, zelfs jij. Lees je mee?

Kijk snel of jij ook een van deze 8 dingen vergeet schoon te maken in de keuken.

8. Handvaten

De veelgebruikte keukenapparatuur als de oven, vaatwasser en koelkasten maken we vanzelfsprekend regelmatig schoon. Met name de binnenzijde van deze dingen kunnen vaak een opfrisbeurt gebruiken. Maar de buitenzijde, en dan met name de handvaten kunnen zo nu en dan ook een schone vaatdoek gebruiken. Deze handvaten worden namelijk meerdere keren per dag aangeraakt, waardoor er heel wat bacteriën op ontstaan. Veeg daarom minstens een keer per de handvaten schoon met een desinfecterend doekje.

7. Draaiknoppen oven/gasfornuis

Heb je ooit gemerkt hoeveel vette resten achterblijven op de draaiknoppen van de oven of het gasfornuis? Doordat de knoppen zwart zijn zie je niet altijd hoeveel vuil er op zit en vergeten veel mensen om deze ook goed schoon te maken. Gelukkig kun je dit al heel gemakkelijk doen door de doppen los te maken van het fornuis of de oven en ze een nachtje te laten weken in witte azijn. Geef ze hierna een goede schrobbeurt en ze zullen er weer uit zien als nieuw!

6. Keukenkastjes

De keukenkastjes worden vaak verwaarloosd in de meeste keukenkastjes. Maar net als bij de handvatten worden deze kastjes ook vaak aangeraakt met vieze handen. Belangrijk dus om regelmatig de keukenkastjes schoon te maken met een desinfecterend doekje om alle achtergebleven bacteriën te doden.

5. Planken

Samen met keukenkastjes is het belangrijk om niet de planken ín de keukenkastjes eens in de zoveel tijd goed schoon te maken. Echt een leuke klus is het niet omdat je alle spullen uit de kastjes moet halen, maar toch is het echt nodig. Met name de vele kruimels en andere etensresten die in de keukenkastjes achterblijven kunnen ongedierte aantrekken. Als je dan toch bezig bent, kun je direct beginnen met het reorganiseren van die rommelige kastjes.

Benieuwd naar de andere 4 van de 8 dingen die iedereen vergeet schoon te maken in de keuken? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2