8 dingen die we allemaal vergeten schoon te maken in de keuken

4. Filter afzuigkap

Het filter in de afzuigkap moet worden schoongemaakt, het liefst om de 3 tot 4 maanden, om gevaarlijke vetophopingen te voorkomen. De eenvoudigste manier om het schoon te maken is door het filter eruit te halen en deze in warm water met een beetje afwasmiddel te weken. Zitten er veel hardnekkige vetophopingen op het filter? Voeg dan wat baking soda aan het water toe. Voor de luie mensen kun je zelfs het filter in het bovenste rek van de vaatwasser stoppen.

3. Gaspitten

Gaspitten vangen veel vet en roet op, maar we nemen maar zelden de tijd om ze echt goed schoon te maken. Maar op de een of andere manier zorgt het schoonmaken ervoor dat de hele keuken er beter en als nieuw uitziet! Wij hebben een hele handige en makkelijke tip om gaspitten goed schoon te maken.

2. Gootsteen

Gootstenen kunnen flink gaan stinken en vol liggen met vieze etensresten. Maak daarom ook de gootsteen eens in de zoveel tijd echt schoon met een uitgebreide schoonmaakbeurt. Hier lees je hoe je dit makkelijk kunt doen.

1. Bovenop de koelkast

Wanneer heb je voor het laatst de bovenkant van je koelkast schoongemaakt? Kun je geloven hoe vies, stoffig en onhygiënisch het hier bovenop kan worden? De beste manier om dat stof en vuil bovenop de koelkast te verwijderen, is met behulp van een microvezeldoek. Zelfs als niemand anders het ziet, zul jij je beter voelen, wetende dat het spik en span is daarboven.

Pagina 2/2

Lees ook: 3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 101 days of organization  | Beeld: Tips en Weetjes©