8 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met wodka

Kende jij deze tips al?

Wodka is een drank waar je diverse cocktails van kunt maken. Denk aan de Cosmopolitan, Bloody Mary en Moscow Mule. Maar doordat Wodka in principe niets meer is dan pure alcohol en water, leent deze drank zich ook goed als schoonmaakmiddel. Benieuwd? Dit kun je er allemaal mee doen.

Super handig!

1. Maak er een spray van tegen nare luchtjes

Heb je nare geurtjes in huis hangen of ruiken je meubels of sandalen niet meer zo fris? Dan kan een beetje wodka dat al verhelpen. Schenk pure wodka in een spuitfles en voeg daar nog een paar druppels etherische olie aan toe. Spuit het vervolgens op alles wat wel wat frisser mag ruiken, van je matras tot aan je schoenen; het kan allemaal!

2. Verwijder nare geurtjes uit je handdoeken en theedoeken

Soms kan er een muffe geur in je handdoeken en theedoeken blijven hangen, nadat je ze hebt gewassen in de wasmachine. Voeg de volgende keer zo’n 120 milliliter wodka toe als je de was in de wasmachine doet en die muffe geur is verleden tijd.

3. Verwijder vetvlekken van je fornuis

Even spekreepjes krokant bakken in de koekenpan, heerlijk! Heel leuk allemaal, alleen kunnen die spekreepjes behoorlijk was vet op je fornuis achterlaten. In plaats van lang te boenen, kun je een beetje wodka gebruiken om je fornuis snel schoon te maken. Doe zo’n 100 milliliter wodka en 100 milliliter water in een spuitfles en spuit het royaal op je fornuis. Laat even intrekken en daarna maak je het makkelijk schoon met een vochtige doek.

Lees nog meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2