8 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met wodka

4. Verwijder schimmels in je badkamer

Als de kit rond je bad of douche beschimmeld is geraakt, kun je dit makkelijk oplossen met een beetje wodka. Spuit wat pure wodka op de kit, laat een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

5. Verwijder zeepresten uit je douche

Het is niet de eerste, maar hopelijk wel de laatste, keer dat we resten van shampoo en conditioner uit de douchecabine moesten schrobben. Als je de volgende keer weer de douche onder handen neemt en zeepresten wilt opruimen, kun je er het beste royaal wodka op spuiten. Laat 10 minuten intrekken en spoel daarna af met heet water. De zeepresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

6. Verwijder vlekken van haarspray

Als je wat haarspray in je lokken wilt spuiten, belandt een deel van de spray helaas vaak ook op de spiegel. Verwijder deze vlekken met een beetje wodka! Pak een zachte doek en doe er wat wodka op. Haal de doek daarna over de spiegel heen en de vlekken van de haarspray verdwijnen.

7. Verwijder restjes van stickers

Het kan een monnikenwerkje zijn om stickers van borden en ander servies te verwijderen. Hoewel, vaak lukt het wel om de sticker van de borden te verwijderen, maar blijft er vaak nog een laagje achter. Verwijder dit met behulp van een beetje wodka. Doe een beetje wodka op een wattenschijfje en ga met het wattenschijfje over de stickerresten heen. Easy peasy!

8. Gebruik wodka als raamreiniger

Die reiniger die je maakte om vetvlekken te verwijderen van je fornuis, kun je ook goed gebruiken om de ramen streeploos schoon te maken. Spuit de ramen royaal in met je middel en maak ze vervolgens schoon zoals je dat altijd zou doen.

Pagina 2/2

Benieuwd waarvoor je wodka nog meer kunt gebruiken? Lees dit artikel dan ook: 7x waarom je wodka in het huishouden moet gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay