Dit is waarom je de vaatwasser altijd moet afkoelen voor het uitruimen

koelen

Laat de vaatwasser hierom altijd afkoelen!

Wij zijn elke dag weer dankbaar als we onze vuile vaat in de vaatwasser deponeren. Geen afwas, geen troep en het komt er brandschoon weer uit: wat een luxe. Maar wat maar weinig mensen weten is dat de vaatwasser een broedplaats voor bacteriën is als je er verkeerd mee omgaat. 

Je zou denken van niet, maar in de broeierige en vochtige vaatwasser stapelen de bacteriën zich in rap tempo op.

Bacteriën
Via het water en voedsel komen deze bacteriën in je geliefde vaatwasser terecht. Dit klinkt niet heel rampzalig, maar het kan voor een voedselvergiftiging zorgen. Als je na afloop van het vaatwasprogramma direct het deurtje openzet, komen de bacteriën via de warme lucht rechtstreeks jouw huis binnen. Niet zo fris!

Afkoelen
Hierom moet je de vaatwasser altijd af laten koelen voordat je ‘m openzet. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht met bacteriën zich niet direct verspreidt zodra je het deurtje openzet en het ergste vocht is dan geweken. Daarnaast is het ook gewoon handig, want als je even een uurtje wacht is de vaat ook gewoon een stuk droger. Ook kun je het beste na het gebruik even met een schoon doekje over de rubbers heengaan. Wel zo hygiënisch! Wij laten het apparaat voortaan wel even afkoelen voordat we ‘m uitruimen, en jij?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie, Pixabay