Hoe lang kun je het verschonen van je bed uitstellen?

Na zoveel weken wordt het echt tijd om het beddengoed te verschonen

Je bent er niet eens superlang mee bezig en toch is het verschonen van het bed een klusje waar velen absoluut geen zin in hebben. Maar we weten ook allemaal dat het beter voor je gezondheid is om je bed toch regelmatig te verschonen. Maar hoe vaak is dat dan precies?

Kun je het überhaupt wel uitstellen?

Elke week

We schreven eerder al eens dat je je bed eigenlijk elke week moet verschonen. Na een week heb je al dusdanig in je bed gezweet en viezigheid achtergelaten, waardoor een verschoonbeurt niet verkeerd is. Toch doen veel mensen dit niet. Wij vroegen ons daarom af, ook namens de luieriken onder ons: hoe lang kun je het verschonen van je bed uitstellen? 

Maximum

Het Cleaning Lab van het Good Housekeeping Instituut onthult dat je maximaal twee weken kunt wachten met het verwisselen van je beddengoed. Wel benadrukt het lab dat elke week wel echt beter is, maar als je het klusje dan wilt uitstellen, stel dit dan niet langer uit dan twee weken. “Was je lakens, kussen en sprei op een hoge temperatuur. Droog ze vervolgens op de warmste stand die je droger kent”, vertelt een van de medewerkers van het lab. Op deze manier blijven de minste bacteriën achter.

Lees ook: Maak jij in de ochtend je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay