Dit is de juiste manier om bestek in de vaatwasser te doen en wij deden het fout

bestek

Wij deden het bestek al die tijd verkeerd in de vaatwasser

De vaatwasser is en blijft een mystiek ding, want hoe moet je alles er nou inzetten? De manier waarop je je bestek in deze machine moet zetten was dan ook nog steeds een raadsel. Moet het bestek met de handgrepen omhoog of toch juist omlaag erin? Lucinda Ottusch is vaatwasserexpert bij Whirlpool en ze onthulde aan Today wat nou écht de juiste manier is. 

Het is niet de manier waarop je verwacht.

Omhoog of omlaag?
De meesten van ons doen het bestek met de handgrepen naar beneden in de vaatwasser. Dit lijkt ook de meest logische wijze. Toch is het niet de juíste en veiligste wijze. Je kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk je hand openhalen aan dat ene scherpe mes. Lucinda legt uit dat je je bestek het beste om en om in het bestekbakje kunt doen. Je legt dan de ene lepel met de handgreep naar boven en de andere met de handgreep naar beneden. Op die manier wordt het bestek goed schoon, ook als het tijdens het wassen tegen elkaar aan valt.

Messen
Scherpe messen kun je uit veiligheidsoverwegingen beter altijd met de handgreep naar boven zetten. Lucinda raadt aan om hele scherpe messen liever met de hand af te wassen, omdat dit veiliger is, maar ook om je mes langer scherp te houden. De vaatwasser kan je messen namelijk beschadigen.

Lees ook: Last van roestplekken op je bestek? Zo heb je ze zo verwijderd

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere