Last van roestplekken op je bestek? Met dit trucje is het zo weg

Met dit natuurlijke middeltje zijn de plekjes zo verdwenen

Je hebt vast wel een mooie messenset thuis liggen en deze heb je vast ook wel eens in de vaatwasser gedaan. Het is ook gewoon heel makkelijk om die dingen even snel in de machine te doen als ze vies zijn. Toch kan er dan zo’n naar roestlaagje op komen en ja, dan heb je meteen spijt van die beslissing.

Heb jij ook van die lelijke roestplekken op het bestek zitten? Probeer dan deze truc eens!

Roestplekken

Bestek kan na verloop van tijd nog wel eens roesten. Met name als het in de vaatwasser wordt afgewassen. Er ontstaan dan allemaal kleine bruine roestplekjes op je messen, vorken en lepels. Het kan al helpen om direct na het draaien van de vaatwasser het bestek af te drogen met een vaatdoek. Ook helpt het om ervoor te zorgen dat er geen spullen in de vaatwasser gaan die de roest doen ontstaan. Dit kunnen keukenproducten zijn zoals bijvoorbeeld houten pollepels of pannen en mesjes met een houten handvat.

Natuurlijk middel

Is het kwaad geschiet en zit je bestek al vol met kleine, rode roestplekken? Dan hebben we gelukkig dé oplossing voor je. Het enige dat je namelijk nodig hebt is een natuurlijk middeltje, een glas en het bestek met roestplekken en laat deze hier een paar minuten in weken.

Benieuwd wat je precies moet doen? Bekijk dan op de volgende pagina de volledige video met uitleg.

Pagina 1/2