Met behulp van cola wordt het schoonmaken van je afzuigkapfilter een eitje!

cola afzuigkapfilter

Een kind kan de was doen

Het schoonmaken van je afzuigkap kan een enorme terging zijn, laat staan het schoonmaken van het vettige, stoffige filter. Het klinkt zo simpel, maar als je dat ding fatsoenlijk schoon wilt maken, heb je engelengeduld nodig. Een talent waar niet iedereen over beschikt. Gelukkig wordt het schoonmaken van het filter een stuk makkelijker met behulp van een beetje cola!

Simpeler kan bijna niet!

Wondermiddel

Met cola kun je veel dingen schoonmaken. Zo kun je de cafeïnehoudende frisdrank gebruiken om de gootsteen schoon te maken, kauwgom te verwijderen en om sieraden weer te laten stralen. Tevens kun je cola gebruiken om vetvlekken te verwijderen. Ook werkt het drankje perfect als je het filter van je afzuigkap schoon wilt maken.

Hoe werkt het?

Haal het filter van je afzuigkap eruit en leg deze op een diepe bakplaat. Schenk cola over het filter heen en zorg dat het filter helemaal ondergedompeld is. Laat het filter 20 minuten in de cola liggen. Schrob vervolgens met een grove borstel over het filter. Als het goed is kun je het vet nu heel makkelijk van het filter afschrobben. Spoel het filter daarna af met lauwwarm water en klaas is Kees!

Lees ook: Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het stofzuigen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 5-Minute Crafts | Beeld: Videostill YouTube