Deze 10 dingen vergeten we het vaakst schoon te maken

Droogrek

Zeg eens eerlijk: maak jij je kurkentrekker weleens schoon?

Bijna iedereen heeft een vaste schoonmaakdag. De stofzuiger wordt uit de kast gehaald, het bed wordt verschoond, de was wordt gedaan en ga zo maar door. We hebben zo onze schoonmaakroutine, maar waarschijnlijk vergeet je de volgende spullen regelmatig schoon te maken.

Verrast dit jou?

Plekken overslaan

Afstandsbedieningen, douchegordijnen en kurkentrekkers: het zijn allemaal dingen die we niet vaak – of soms zelfs nooit – schoonmaken. Uit een nieuw Brits onderzoek van sofa carpet specialist blijkt dat we de bovengenoemde spullen het minst schoonmaken. Zo gaf 81 procent van de ondervraagden toe dat ze hun kurkentrekkers nog nooit hebben schoongemaakt. Bovendien heeft maar liefst 67 procent van de participanten hun afstandsbediening nog nooit schoongemaakt.

Millennials

Het onderzoek vroeg deelnemers in verschillende leeftijdsgroepen aan de tand over hun schoonmaakgewoontes. Uit de gegevens blijkt dat de zogenoemde millennials (25 tot 34 jaar), de vieste slaapkamers en keukens hebben. Zo gaf slechts de helft van deze groep aan dat ze de magnetron regelmatig schoonmaken. Van de oudere leeftijdsgroepen maakte 75 procent van de ondervraagden de magnetron regelmatig schoon.

Top 10 van minst schoongemaakte items

  1. Kurkentrekkers – 81 procent van de ondervraagden maken dit nooit schoon
  2. Droogrekken – 76 procent
  3. Ventilator – 75 procent
  4. Bovenkant kledingkast – 68 procent
  5. Afstandsbediening – 67 procent
  6. Douchegordijnen – 67 procent
  7. Matras – 66 procent
  8. Muren – 65 procent
  9. Eetkamerstoelen – 61 procent
  10. Gordijnen – 61 procent

Lees ook: In het interieur was wel erg veel oranje terug te vinden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: House Beautiful | Beeld: Pixabay