Oeps: deze dingen in je badkamer zou je vaker moeten vervangen dan je denkt

Wij gooien de badmat meteen in de wasmachine!

Zeg eens eerlijk: wanneer heb jij je tandenborstel voor het laatst vervangen? En wanneer heb je je douchemat voor het laatst in de wasmachine gedaan? Hoewel de badkamer de plek is in huis waar je jezelf opfrist, is deze plek vaak viezer dan je denkt. Wanneer heb je de volgende dingen voor het laatst vervangen/ schoongemaakt?

Tandenborstel
Als het gaat om het vervangen van de tandenborstel kun je dat beter te vaak dan te weinig doen. Uit een onderzoek van de universiteit van Manchester blijkt dat de gemiddelde tandenborstel zo’n zeven miljoen bacteriën bevat! Het is belangrijk om minstens om de drie maanden je tandenborstel te vervangen.

Douchespons/ massagespons/ loofah
Als je onder de douche staat, is het heerlijk om je gezicht met een loofah mild te scrubben of voel je je extra schoon als je een douchespons gebruikt. We gebruiken het ding keer op keer en stonden er eigenlijk niet bij stil dat er veel dode huidcellen in kunnen zitten. Dit in combinatie met vochtige omstandigheden en je maakt je lichaam schoon met een bacteriënbron. Vervang je loofah of spons daarom om de drie weken.

Badmatten
De badmat of wcmat is alles behalve fris. Per week lopen er behoorlijk wat voetjes overheen. Gooi deze matten dan ook elke week in de wasmachine. Sla een extra exemplaar in, zodat je nooit zonder schone badmat zit.

Make-upsponsjes en -kwasten
Maak je je make-upsponsjes en -kwasten regelmatig schoon? Dan gaan ze best lang mee. Maak je je make-upartikelen niet regelmatig schoon? Dan zitten ze tjokvol bacteriën. Was je sponsjes na het gebruiken altijd met warm water en knijp er vervolgens zoveel mogelijk water uit. Gebruik vervolgens een milde make-upreiniger om je kwast of spons helemaal schoon te maken. Als je je artikelen elke dag goed schoonmaakt, hoef je ze pas na zes maanden te vervangen.

Handdoeken
De handdoek die je gebruikt na het douchen, hoef je heus niet na elke douchebeurt in de wasmand te deponeren. Hang je handdoek op, laat ’m drogen en je kunt je handdoek 3 á 4 keer gebruiken. De handdoek die je gebruikt om je handen te drogen moet je elke dag vervangen. Helemaal als je met meerdere mensen in één huis woont en steeds dezelfde handdoek gebruikt, is dat niet zo’n fris idee.

Douchegordijnen
Veel mensen vergeten om hun douchegordijn na het douchen goed te drogen. En zo wordt het gordijn een ware bacteriënbron, helemaal omdat de badkamer vaak erg vochtig is. Was ‘m daarom om de drie maanden en laat ‘m daarna helemaal drogen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pixabay