Dit is waarom je de douchekop moet schoonmaken met baking soda

Een schone douche is wel zo fijn!

Baking soda is terecht een wondermiddel te noemen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je zelfgebakken koekjes rijzen tijdens het bakken, of helpt het om vieze luchtjes in de keuken op te nemen, ook kan het goedje je badkamer weer stralend schoon maken. De douchekop reinigen met baking soda is bijvoorbeeld een heel goed idee, en wel hierom!

Douchekop schoonmaken

Maak jij regelmatig de douchekop schoon? Zo niet, dan is het hoog tijd om daar mee te beginnen. Vaak zit er heel wat kalkaanslag aan de douchekop, wat op den duur kan leiden tot verstopping. De waterstralen die uit de douchekop komen, kunnen daardoor harder (en zelfs pijnlijk!) worden. Daarnaast is het een vochtig plekje in de badkamer, waar veel bacteriën en schimmels zich maar al te graag nestelen. Tijd voor een schoonmaakbeurt dus!

Waarom baking soda?

De douchekop schoonmaken, dat doe je het beste met baking soda. De reden daarvoor is dat baking soda basisch is. Vanwege die scheikundige eigenschap kan het kalkaanslag goed afbreken. Wil je de douchekop helemaal brandschoon maken, maak dan ook gebruik van het beste maatje van baking soda: azijn. Azijn is juist heel zuur, waardoor de combinatie van de twee ingrediënten het perfecte schoonmaakmiddel vormt om aanslag en andere viezigheid weg te poetsen.

Hoe ga je te werk?

Tijd om aan de slag te gaan! Er zijn verschillende methoden om je douchekop schoon te maken met baking soda en azijn. Veel mensen hebben een douchekop die je los kunt halen van de muur en in een emmertje kunt leggen. Vul deze emmer met 1/3 glas baking soda en 1 glas azijn. Het mengsel zal beginnen te bubbelen, wat precies is wat we nodig hebben om de douchekop te reinigen. Zorg er dus voor dat de douchekop goed ondergedompeld is in het mengsel. Zit de douchekop vast gemonteerd aan de muur of aan het plafond? Dan kun je ook een plastic zakje vullen met dezelfde verhouding baking soda en azijn. Doe het zakje vervolgens om de douchekop en zorg ervoor dat het mengsel de douchekop goed raakt. Bind vast met een elastiekje. Laat de douchekop een nachtje in de emmer liggen of laat het zakje een nacht om de douchekop heen zitten. Spoel af met warm water voor gebruik en de klus is geklaard!

Lees ook: 16 dingen die je kunt schoonmaken met baking soda

Bron: PureWow, Flair | Beeld: Unsplash