Handig: drie makkelijke schoonmaaktips voor de badkamer

Zo wordt het schoonmaken wat makkelijker

De badkamer schoonmaken is een van die klusjes die je het liefst uitstelt, maar helaas moet het er zo nu en dan wel van komen. Als je de badkamer gaat schoonmaken wil je het liefst dat het zo snel en makkelijk mogelijk gaat. Daarom hebben we drie fijne schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet.

Baking soda is een wondermiddel.

Zo ontstop je je doucheputje snel

Is je doucheputje verstopt? Dan moet je allereerst de haren eruit halen die erin terecht zijn gekomen. Soms is het probleem dan al opgelost. Is dat niet het geval? Dan kun je het met de volgende methode oplossen. Doe 100 gram zout en daarna 100 gram baking soda in het doucheputje en schenk er daarna 120 milliliter witte azijn over. Wacht tien minuten en schenk er daarna 2 liter kokend water over en klaar is Kees.

Zo maak je je douchekop schoon

Zit er een kalklaag op je douchekop? Dit los je snel op met opnieuw wat witte azijn en baking soda. Doe 240 milliliter witte azijn in een grote afsluitbare zak en voeg de baking soda toe. Doe dit boven de gootsteen want het mengsel schuimt in het begin behoorlijk. Knoop het zakje vervolgens om de douchekop, de douchekop zit dit in het mengsel, en bind het goed vast. Laat 12 uur zitten en je douchekop is daarna weer zo goed als nieuw.

Maak de badkamer schoon met grapefruit

Velen gebruiken diverse schoonmaakmiddelen om de badkamer onder handen te nemen. Dit is niet altijd nodig. Met wat baking soda en schoonmaakazijn kom je al een heel eind, maar dat ruikt vaak niet erg lekker. Gebruik daarom een grapefruit en zout. Hoe werkt het? Snijd een grapefruit door midden en sprenkel de platte kant rijkelijk in met zout. Maak eerst de oppervlakten die je schoon wilt maken nat en boen dit vervolgens met de bittere citrusvrucht. Knijp wel af en toe in het fruit, zodat de sappen eruit komen voor een heerlijke geur. Spoel het gedeelte dat je hebt schoongemaakt daarna nog een keer af met wat lauwwarm water.

Lees ook: Dit is waarom je je bed in de ochtend juist moet opmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hometalk | Beeld: videostill, Pexels