Geniaal: dít is de allersnelste manier om je tegels en voegen schoon te maken

Nog nooit waren je tegels en voegen zó schoon

De badkamer schoonmaken, het is niet onze lievelingsklus. Toch is het een ruimte die dagelijks gebruikt wordt met als doel: schoon worden, dus het is wel belangrijk dat ‘ie regelmatig een poetsbeurt krijgt. Door het intensieve gebruik wordt de badkamer snel vies, maar als je het een beetje bijhoudt valt het schoonmaken best wel mee. De rottigste onderdelen van het schoonmaken zijn toch wel de voegen en tegels. 

Wij zijn daar altijd wel even mee bezig, maar volgens tijdschrift Libelle kan het véél sneller.

Recept
De redactie van Libelle sprak met Els Jacobs van De Huishoudcoach en zij gaf het ultieme ‘recept’ waarmee je je badkamer weer stralend schoon maakt. Het mooie is, je hoeft er geen dure schoonmaakmiddelen voor aan te schaffen, je hebt het wondermiddel allang in je keukenkastje staan. Schoonmaakazijn!  Vul een spuitflacon met schoonmaakazijn en spray badkamertegels en voegen van boven naar beneden nat. Laat de azijn ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Boen daarna de boel schoon met de gele zijde van een (schuur)spons en spoel tegels en voegen goed na met warm water.

Groene zeep
Heeft bovenstaande niet geholpen, dan nog gloort er hoop, aldus Els Jacobs: “Meng twee eetlepels groene zeep met acht eetlepels baking soda tot een stevige crème en schuur hiermee je sanitair blinkend schoon. Daarna alleen even naspoelen met water met een scheut glansspoelmiddel en je hebt langer profijt van je inspanningen.” Klinkt makkelijk, wij gaan meteen aan de slag!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie