Dit is waarom het veel beter is als mannen voortaan schoonmaken

schoonmaken

Het is wetenschappelijk bewezen!

Vroeger was het zo dat de man de kost verdiende en dat de vrouw zich ontfermde over het huishouden. Inmiddels leven we natuurlijk niet meer in die tijd en kan manlief net zo goed de handen uit de mouwen steken. Sterker nog, als we dit onderzoekje mogen geloven is het véél beter voor de gezondheid van de vrouw als mannen de schoonmaaktaken op zich nemen!

Schoonmaakspray is erg slecht voor vrouwen, maar niet zozeer voor mannen.

Longen

We horen je denken, wat is dit nu weer voor onzin? Hoezo zou het beter zijn als de mannen schoonmaken en niet de vrouw? Nou, komt-ie: schoonmaakspray is nu eenmaal slecht voor de gezondheid en blijkbaar is het slechter voor vrouwen dan voor mannen. Uit onderzoek is gebleken dat het inademen van schoonmaakspray (wat vrijwel altijd gebeurt als je hiermee schoonmaakt) slecht is voor de longen van vrouwen. Echter blijkt de spray deze werking niet te hebben op de longen van mannen. 

20 sigaretten per dag

Het onderzoek werd gepubliceerd in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Aan het desbetreffende onderzoek namen 6200 schoonmakers deel over een periode van 20 jaar. Hieruit bleek dat de longfunctie van vrouwen die schoonmaken met schoonmaakspray erg achteruit was gegaan. De longen van de vrouwen zagen eruit als die van een roker die 20 sigaretten per dag rookt! Maar dit was niet te zien bij de mannen die schoonmaakten met de spray. 

Verklaring

Waarom dit precies zo is, kunnen de onderzoekers nog niet vertellen. Wel zijn de onderzoekers voornemens om zich hier nog verder in te verdiepen. We weten niet in hoeverre de onderzoeksresultaten betrouwbaar zijn, maar wij geven het onderzoek graag het voordeel van de twijfel. 

Lees ook: Deze veelgemaakte schoonmaakfout maakt je huis viezer in plaats van schoner

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro  | Beeld: Pexels