Handig: met deze makkelijke truc krijg je zelfs het meest hardnekkige vuil uit de magnetron

Je magnetron is met deze truc weer stralend schoon!

De magnetron, wat is dat toch een ontzettend handig ding. Even snel een kliekje opwarmen, iets snel ontdooien of een snelle maaltijd maken: je kan er van alles mee. Wist je dat de magnetron eigenlijk ‘per ongeluk’ is uitgevonden door een wetenschapper, die ontdekte dat je met microgolven heel makkelijk eten kan verwarmen? 

Het eerste eten dat er ooit in werd klaargemaakt is popcorn.Het tweede was een ei, dat echter in het gezicht van een van de proefnemers explodeerde.

Oude etensresten
Geen eieren in de magnetron klaarmaken dus, maar dit weten de meesten gelukkig al! Maar ook al laat je de eieren ver uit de buurt van het apparaat, toch wordt dat ding altijd enorm smerig. Helemaal als je een combimagnetron hebt en er ook nog dingen in braadt en bakt is-ie erg snel vies. Lekker, wil je net aan je kop soep voor de lunch beginnen, is de inhoud in het kommetje gaan spetteren en nu zit je magnetron onder het vuil. Voor je het weet zijn alle oude etensresten aangekoekt en is-ie veranderd in een soort moeras van ondefinieerbare vlekken.

Cocktailprikker
Nu kan je de rigoureuze beslissing maken om het ding dan maar meteen bij het grofvuil te zetten, maar dat is zonde van het geld. Met deze handige truc maak je de magnetron makkelijk schoon en je hoeft er niet eens voor te boenen en te poetsen! Je hebt er maar een paar dingen voor nodig: een kommetje met water, een beetje azijn en een ander voorwerp wat je zéker in je keukenla of -kastje hebt liggen: een cocktailprikker.

Blinkend schoon
Schenk wat azijn in een glazen bakje met water en leg hier vervolgens een cocktailprikker in. Zet het schaaltje in de magnetron en laat hem 10 minuten draaien op vol vermogen. Haal het schaaltje eruit (ovenwant aan, want: gloeiend heet!) en ga met een sponsje door de binnenkant van de magnetron heen. Je zal zien, het vuil veeg je zó weg, ook de aangekoekte etensresten! Resultaat: een blinkend schone magnetron!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld ter illustratie