Tijd voor de herfstschoonmaak: vergeet deze 4 dingen niet mee te nemen

herfstschoonmaak 4 dingen niet vergeten

Deze vier dingen worden al snel vergeten tijdens de grote herfstschoonmaak

De een is gek op de herfst, de ander kan niet wachten tot het voorjaar weer voor de deur staat. En hoewel we misschien het liefst onder een dekentje kruipen op de bank met een kop warme thee, is het ook een goed moment om aan de grote herfstschoonmaak te beginnen. Zo ga je lekker opgeruimd en geordend de winterperiode in. Vergeet je ondertussen deze vier dingen niet tijdens de grote schoonmaakbeurt?

Ga de winter goed tegemoet door deze vier dingen ook schoon te maken tijdens de herfstschoonmaak.

Ramen wassen

De eerste klus die je op je to-do-lijst kan zetten is het schoonmaken van de ramen. Het beste is om de ramen op een koele, bewolkte dag te lappen. In de volle zon verdampt een schoonmaakmiddel sneller door de warmte op de ramen. Het resultaat: lelijke strepen op je pasgewassen ramen. De herfst is daarom een perfecte periode om de ramen eens te voorzien van een goede schoonmaakbeurt.

Vriezer ontdooien

Wil je besparen op je energierekening? Dan speelt de vriezer hier, zonder dat je het in de gaten hebt, een grote rol in. Het opgehoopte ijs in de vriezer zorgt er namelijk voor dat de vriezer meer moeite moet doen voor het koelen van de inhoud. Kort samengevat verbruikt je vriezer onnodig meer stroom. Kies een koude dag uit in de herfst om je vriezer te ontdooien zodat je alle etenswaren tijdelijk buiten kan stallen. Ontdooi de vriezer en zet vervolgens alle producten weer terug in de vriezer.

Vloerkleden

Veel mensen vergeten deze klus, het uitkloppen van het vloerkleed. Wanneer heb jij ‘m voor het laatst uitgeklopt? Het antwoord is waarschijnlijk: nooit. Zonde, want het vloerkleed trekt veel stof aan, wat weer resulteert in een stoffig huis. Haal het kleed naar buiten, leg het over de reling of over een stoel en sla de stof eens goed uit het vloerkleed. Eén keer met de stofzuiger eroverheen en klaar is kees!

Buitentegels

In de herfst doen we het minimale in de tuin. De buitentegels daarentegen kun je het beste in de herfst al voorbereiden op de vorst. Doe je dit niet, dan kunnen de tegels beschadigen. Reinig de tegels goed met een hogedrukspuit, verwijder het onkruid en controleer de tegels op scheuren. Kleine scheurtjes kunnen door de vorst flinke schade opleveren, dus vervang waar nodig de tegels voor het te laat is. In de natte en koude herfstperiode ontstaat vaak mos op de buitentegels. Door ze eenmaal goed te reinigen in de herfst, heb je hier in het voorjaar veel minder werk van.

Lees ook: Lekker warm: bij deze budgetwinkels koop je vanaf nu een elektrische deken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Public Domain Pictures