Een houten vloer laat je weer blinken met dit eenvoudige keukenmiddeltje

Zo blijft je houten vloer het allermooist

Hoe beter je een houten vloer behandelt, hoe langer het mooi blijft. Het onderhouden van deze vloer is niet lastig, maar met de juiste middelen kun je je dierbare houten vloer nét een mooiere uitstraling geven. Een stofzuiger, veger of dweil erover heen is zo gedaan, maar met iets meer werk en dit eenvoudige keukenmiddeltje zal je vloer blinken als nooit te voren.

Oudere houten vloeren verdienen de extra aandacht om ze langer mooi te houden.

Stofzuigen

Om te beginnen is het belangrijk om een houten vloer regelmatig te stofzuigen. Hiermee voorkom je dat vuil als etensresten en zandkorrels krassen in de vloer maken. Daarnaast voorkom je ook dat bepaalde etensresten op de grond blijvende vlekken achterlaten. Het juiste opzetstuk op de stofzuiger is belangrijk tijdens het stofzuigen. Kies daarom altijd voor een opzetstuk met lange haren, die speciaal is ontwikkeld voor kale en harde vloeren. En tenslotte, om je vloer in perfecte staat te houden, probeer zo min mogelijk schoenen in huis te dragen. Hiermee voorkom je deuken en krassen van harde zolen en naaldhakken.

Dweilen

Dweilen is onmisbaar bij het goed onderhouden van een houten vloer. Ook kun je met de dweil veel gemakkelijker vuil en stof onder grote meubelen als de bank of kasten verwijderen. Het is belangrijk dat je altijd een zacht of mild schoonmaakmiddel gebruikt zoals groene zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor deze vloer gebruikt. Neem na het dweilen de vloer nogmaals af met een zachte, droge doek. Op deze manier voorkom je dat de vloer niet direct stof aantrekt.

Eenvoudig keukenmiddeltje

En tenslotte dé schoonmaaktip met een eenvoudig keukenmiddeltje waarbij je vloer weer zal blinken als nooit te voren. Met dit middel zorg je ervoor dat je vloer weer gaat glanzen en vele woonstylisten gebruiken deze truc ook om kamers net wat meer uitstraling te geven. Het enige dat je nodig hebt is één kopje appelcider of appelazijn en ongeveer vier liter warm water. Mix de twee goed door elkaar. Stofzuig of veeg de vloer schoon en dweil vervolgens de vloer met de appelazijn-mix. Laat de oppervlakte drogen en wrijf ‘m tenslotte na met een droge, zachte doek. Eerlijk, je oude houten vloer zal er weer spik en span uitzien!

Lees ook: Zo krijg je krassen, vlekken en beschadigingen uit je houten vloer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mama met een blog | Beeld: Pixabay