Zo krijg je krassen, vlekken en beschadigingen uit je houten vloer


Je houten vloer is weer als nieuw

Heb jij prachtige houten vloeren in je huis? Wij op de redactie vinden ze geweldig, zo mooi! Helaas kan een houten vloer snel beschadigen. Een krasje of deukje is snel gemaakt. Eeuwig zonde, want een mooie houten vloer is niet goedkoop. Er zijn een paar middeltjes waarmee je kan proberen de vloer weer in zijn originele staat te herstellen. Je hebt het waarschijnlijk al in huis en anders is het erg goedkoop te verkrijgen.

Zo herstel je een houten vloer.

Krasjes

Bij het verplaatsen van meubilair komt er snel een krasje op je vloer. Ook kleiner materiaal zoals een gesp van een tas kan een krasje veroorzaken. Eeuwig zonde, maar het kan verholpen worden! Met dit mengseltje maak je de kras een stuk donkerder waardoor je hem veel minder ziet. Meng één deel azijn met een gelijk deel olijfolie en schenk dit in een spray flacon of plantenspuit en schud goed. Spuit eerst een beetje op een onopvallende plek, zoals achter de bank of een kast om te kijken of het je vloer niet te donker maakt. Als het geen probleem is, spuit dan een beetje op de kras en wrijf dit in met een zachte (microvezel)doek. De kras zal nooit helemaal weggaan, maar hij wordt er wel een stuk minder opvallend van.

Verkleuring

Heb je een verkleurde vlek in je houten vloer, bijvoorbeeld door waterschade? Dan kun je dit proberen donkerder te maken door een sterke kop thee te zetten. Gebruik hiervoor zwarte thee zoals Engelse thee of Earl Grey. Zet een sterke kop thee en dip hier een doekje in. Wrijf met de doek voorzichtig over de lichte plek om hem donkerder te maken. Herhaal dit proces totdat de vlek weer dezelfde kleur heeft als de rest van de vloer.

Zwarte krassen

Heeft iemand met zwarte zolen over je vloer gelopen? Deze vuile zwarte krassen krijg je er snel en simpel af met een whiteboardwisser. Deze zijn meestal gemaakt van vilt, waarmee je de zwarte kras snel wegpoetst.

Deukje

Ai, zit er een deukje in je houten vloer? Zonde! Maar er is een redmiddel: je strijkijzer. Leg een theedoek over de deuk en strijk eroverheen met je strijkijzer. Dit werkt vooral op gelakte vloeren. Door de hitte van het strijkijzer smelt de lak een beetje waardoor het opnieuw strak komt te liggen. Ook hiervoor geldt: probeer het eerst op een onopvallende plek!

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je veel geld in het huishouden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill