Aan de slag: zo maak je jouw huis klaar voor 2020

Zo maak je je huis klaar voor het nieuwe jaar

Als we het hebben over goede voornemens, dan hebben we het vooral over afvallen of stoppen met roken. Dit zijn goede ideeën, maar er is meer dan dat. Door je huis helemaal 2020-ready te maken, begin je het nieuwe jaar met een frisse start. En nee, dit hoef je niet per se op 1 januari te doen – wanneer je liever de hele dag in bed blijft liggen. Het kan juist ook in de aanloop naar het nieuwe jaar. Wij leggen je uit hoe je dit het beste aanpakt!

1. Kledingkasten uitzoeken

Puilt jouw kledingkast uit van ellende? Grote kans dat je niet goed bent in het weggooien van kleding. Om je huis klaar te maken voor het nieuwe jaar is het verstandig toch wat oude kleding weg te gooien. Ga eens kritisch door je kledingkast en gooi kleding die je niet meer past, al langer dan een jaar niet hebt gedragen, of niet leuk meer vindt in een zak. Breng ‘m nog voor de feestdagen naar de kringloopwinkel. Wie weet kan iemand anders erin shinen tijdens de feestdagen.

2. Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

Je staat er misschien niet om te springen, maar het poetsen van je huis gaat je achteraf heel blij maken. Trommel je partner, kinderen of een van je ouders op en maak er een feestelijke dag van. Woonkamer schoon? Kopje koffie. Slaapkamers gedaan? Tijd voor een lekkere lunch. Kies voor het juiste gereedschap om het schoonmaken een stukje gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld de professionele vloerreiniger van Leifheit, zodat die vloeren weer lekker blinken.

3. Maak gebruik van de kou

Omdat de temperaturen in de decembermaand erg laag zijn, is dit het perfecte moment om je spullen eens goed te laten luchten. Klop je beddengoed buiten uit, zet die ramen eens wijdopen en leg – wanneer het vriest – je matras eens buiten. Hierdoor zeg je gedag tegen bedwantsen en huisstofmijt. Handig!

4. Vriezer ontdooien

Is het buiten koud? Haal je vriezer leeg en leg de producten buiten. De kou biedt namelijk het perfecte moment om je vriezer eens goed onder handen te nemen. Ontdooi die vriezer en maak ‘m goed schoon. Voordeel: je hoeft nu niet zo te haasten.

5. Berg je spullen op

Oude tekeningen van de kinderen, een postzegelcollectie of een stapel zomerkleding die je alleen bij temperaturen boven de 25 graden aantrekt. Die spullen hoeven niet overal rond te slingeren. Schaf een aantal opbergboxen aan en ruim de boel eens goed op. Organisatiehulpjes zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, zodat je alle troepjes in huis makkelijk opbergt.

6. Gooi je interieur om

Het jaar 2020 is een nieuw jaar, dus waarom niet kiezen voor een nieuw interieur? We begrijpen dat de decembermaand al duur genoeg is en een compleet nieuwe inrichting van je huis er eigenlijk niet meer af kan. Gooi je meubels daarom eens flink om. De bank aan de andere kant van de kamer? De eettafel op een andere manier installeren in de woonkamer? Je kan het zo gek maken als je wilt.

Lees ook: Deze 10 dingen vergeten we het vaakst schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Living Tommorow | Beeld: Unsplash